Спаначени корени с таратор

Спаначени корени с таратор

Начин на приготвяне:

1. Измийте  спанака - листата заедно с корените  и ги увийте в кухненска хартия или салфетка, за да ги запазите. Попарете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 3-4 минути. Спанакът трябва да запази цвета си. Извадете го от врящата вода и веднага го потопете в купа с леденостудена вода за няколко минути.
2. Накиснете хляба в малко вода. Обелете скилидката чесън и я счукайте с щипка сол в хаванче. Добавете орехите на порции и ги счукайте добре, на паста. Изцедете хляба и го добавете.
3. Добавете малко студен бульон или вода и зехтин, за постигане на желаната консистенция. Пресипете таратора в купа, добавете няколко капки лиминов сок и още малко бульон. Разбъркайте.
4. Поднесете спаначените корени, поляти с таратора, като гарнитура към баклава със спанак.

Продукти

  • 10 корена спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г орехи
  • 1 филия сух хляб
  • бульон
  • 0.5 лимон
  • сок
  • сол
  • зехтин

Свързани рецепти