Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Спаначени бисквити

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Почистеният и измит спанак се задушава за 1 минута в тенджера без вода. Достатъчно е само да омекне. Отцежда се добре в цедка и се оставя да изстине.
  2. Prev2/5Next

    2. В купа се пасират на гладък крем спанака, чесъна и копъра. Подправя се на вкус със сол и индийско орехче.
  3. Prev3/5Next

    3. Белтъците се разбиват на сняг и с внимателно бъркане се прибавят към спаначеното пюре, като се редуват с нишестето. Сместа се изсипва в правоъгълна тава, постлана с хартия за печене. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути.
  4. Prev4/5Next

    4. След като се извади от фурната се оставя да изстине 2-3 минути, но още топъл се завива на руло заедно с хартията. Оставя се да изстине напълно.
    5. Сиренето се разбива с пасатор на гладък крем. Добавя му се кисело мляко, докато се получи смес, подходяща за намазване.
  5. Prev5/5Next

    6. Спаначеното руло се развива и се намазва навсякъде с крема от сирене. Върху него се нарежда бекона, нарязна на филийки.
    Всичко се завива на стегнато руло, което се завива в алучиниево фолио и се замразява във фризера. 20 минути преди поднасяне, рулото се нарязва на тънки кръгове.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли