Подготовка

1. Почистеният и измит спанак се задушава за 1 минута в тенджера без вода. Достатъчно е само да омекне. Отцежда се добре в цедка и се оставя да изстине. 2. В купа се пасират на гладък крем спанака, чесъна и копъра. Подправя се на вкус със сол и индийско орехче. 3. Белтъците се разбиват на сняг и с внимателно бъркане се прибавят към спаначеното пюре, като се редуват с нишестето. Сместа се изсипва в правоъгълна тава, постлана с хартия за печене. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути. 4. След като се извади от фурната се оставя да изстин

Продукти

  • 300 г спанак
  • 1 щипка индийско орехче
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. копър
  • 4 белтъка
  • 2 с.л. нишесте
  • сол
  • 200 г краве сирене
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 200 г пушен бекон

Свързани рецепти