Спаначена супа с козе сирене
Рецепта от: Еверт те Пас

1. Намажете филиите хляб с по малко зехтин и ги подредете в тавичка. Запечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 7 минути.
2. Сварете яйцата за 8 минути. Облейте ги със студена вода, обелете ги иги нарежете на четвъртинки.
3. Запечете кедровите ядки в добре загрят сух тиган за 3 минути, като от време на време ги разтръсквате.
4. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Отделете няколко листенца кориандър за украса, а останалите листа заедно със стъблата нарежете на ситно.
5. В дълбока тенджера сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете нарязаните лук и кориандър за 2 минути. Добавете смления кимион и разбъркайте. Сложете половината листа спанак и поръсете със сол и черен пипер. Щом листата се свият, ги извадете в чиния и сложете останалия спанак. Щом той се свие, върнете извадения спанак в тенджерата, пуснете кубчетата бульон и залейте с вода.
6. Щом супата заври, дръпнете я от котлона и я пасирайте. Сервирайте супа в дълбока чиния. Поставете по едно нарязано варено яйце на порция и поръсете с натрошено козе сирене и запечени кедрови ядки, гарнирайте със запечен хляб.
2. Сварете яйцата за 8 минути. Облейте ги със студена вода, обелете ги иги нарежете на четвъртинки.
3. Запечете кедровите ядки в добре загрят сух тиган за 3 минути, като от време на време ги разтръсквате.
4. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Отделете няколко листенца кориандър за украса, а останалите листа заедно със стъблата нарежете на ситно.
5. В дълбока тенджера сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете нарязаните лук и кориандър за 2 минути. Добавете смления кимион и разбъркайте. Сложете половината листа спанак и поръсете със сол и черен пипер. Щом листата се свият, ги извадете в чиния и сложете останалия спанак. Щом той се свие, върнете извадения спанак в тенджерата, пуснете кубчетата бульон и залейте с вода.
6. Щом супата заври, дръпнете я от котлона и я пасирайте. Сервирайте супа в дълбока чиния. Поставете по едно нарязано варено яйце на порция и поръсете с натрошено козе сирене и запечени кедрови ядки, гарнирайте със запечен хляб.
Продукти
- 8 филии пълнозърнест хляб 4 яйца 65 г кедрови ядки 1 глава лук 2 скилидки чесън 4 стръка кориандър 3 с.л. зехтин 900 г спанак 1 ч.л. смлян кимион 1 литър вода 120 г меко козе сирене сол и черен пипер 2 кубчета органичен зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гъбена супа с кростини
Рецепти Джейми Оливър
Азиатска лакса и хрупкаво пилешко
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга