Спаначена супа с козе сирене

Спаначена супа с козе сирене

Начин на приготвяне:

1. Намажете филиите хляб с по малко зехтин и ги подредете в тавичка. Запечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 7 минути.
2. Сварете яйцата за 8 минути. Облейте ги със студена вода, обелете ги иги нарежете на четвъртинки.
3. Запечете кедровите ядки в добре загрят сух тиган за 3 минути, като от време на време ги разтръсквате.
4. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Отделете няколко листенца кориандър за украса, а останалите листа заедно със стъблата нарежете на ситно.
5. В дълбока тенджера сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете нарязаните лук и кориандър за 2 минути. Добавете смления кимион и разбъркайте. Сложете половината листа спанак и поръсете със сол и черен пипер. Щом листата се свият, ги извадете в чиния и сложете останалия спанак. Щом той се свие, върнете извадения спанак в тенджерата, пуснете кубчетата бульон и залейте с вода.
6. Щом супата заври, дръпнете я от котлона и я пасирайте. Сервирайте супа в дълбока чиния. Поставете по едно нарязано варено яйце на порция и поръсете с натрошено козе сирене и запечени кедрови ядки, гарнирайте със запечен хляб.

Продукти

  • 8 филии пълнозърнест хляб
  • 4 яйца
  • 65 г кедрови ядки
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4 стръка кориандър
  • 3 с.л. зехтин
  • 900 г спанак
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 литър вода
  • 120 г меко козе сирене
  • сол и черен пипер
  • 2 кубчета органичен зеленчуков бульон

Свързани рецепти