Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете добре листата на спанака. Отстранете жилката на всяко листо.
2. Накъсайте листата спанак в отделни чинии. Поръсете по малко малини върху тях.
3. Останалите малини сложете в блендер и ги овкусете с черен пипер, зехтин и меласа от нар. Пасирайте, след това разбъркайте.
4. Обелете портокал и отделете резени от него. Останалия плод изтискайте в малиновия дресинг.
5. Поръсете резените портокал върху салатата и полейте с малиновия дресинг. Поднесете с телешки дроб със зеленчуци.

Продукти

  • 1 връзка спанак
  • 1 портокал
  • 2 ч.ч. малини
  • 4 с.л. меласа от нар
  • 30 мл зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти