Спаначена паста пичи
Рецепта от: Джейми Оливър

Това е рецепта за прясна паста. Към брашното се добавя пресен спанак и пастата става зелена на цвят. Спаначената паста се съчетава с чери домати, тиквички, чесън и зехтин. Бърза и лесна рецепта.
Продукти
- 200 г бейби спанак
- 300 г брашно тип 00
- зехтин
- 4 скилидки чесън
- 0.5 ч.л. едър лют червен пипер
- 320 г чери доматчета
- 200 г бейби тиквички 5
- 0 г кедрови ядки
- 0.5 връзка босилек
- 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
- 1. За пастата сипете брашното в кухненски робот. Добавете предварително измитите и подсушени листа млад спанак. Смелете в продължение на 1.5 минута, докато се оформи тесто с наситен зелен цвят.
- 2. Извадете тестото върху плота и откъснете малко топченце от него. С помощта на дланта си разточете топчето на тънък фитил. Оформете такива фитили от останалото тесто. Може да оставите пастата пичи да изсъхне за няколко часа или за цяла нощ, а може да я използвате и прясна.
- 3. За соса разрежете на половинки различни видове чери доматчета - жълти, червени, оранжеви. Предварително измитите и подсушени малки тъмнозелени тиквички нарежете на тънки кръгчета, а обелените скилидки чесън - на тънки филийки.
- 4. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и запържете първо чесъна и лютия пипер в него за 20-30 секунди. Добавете доматите и тиквичките и ги запържете за няколко минути, докато доматчетата омекнат. добавете кедровите ядки и листата босилек. Разбъркайте.
- 5. Пуснете прясната паста пичи в тенджера с вряща подсолена вода и варете докато изплува на повърхността, около 5 минути. /Ако сте оставили пастата да изсъхне, варете по-дълго - 8-10 минути./ Не прецеждайте пастата.
- 6. С помощта на решетеста лъжица прехвърлете пастата в тигана със соса, като по този начин сипвате и малко от водата от варенето. Настържете пармезана и разбъркайте.
- 7. Разпределете спаначената паста веднага в чинии и я сервирайте, поръсена с още малко пармезан и няколко капки зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Мери Бери
Спагети с тиквички и рачешко месо
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Примож Долничар
Равиоли с коприва и сос от див чесън