Спаначена паста пичи

Това е рецепта за прясна паста. Към брашното се добавя пресен спанак и пастата става зелена на цвят. Спаначената паста се съчетава с чери домати, тиквички, чесън и зехтин. Бърза и лесна рецепта.

Продукти

  • 200 г бейби спанак 300 г брашно тип 00 зехтин 4 скилидки чесън 0.5 ч.л. едър лют червен пипер 320 г чери доматчета 200 г бейби тиквички 50 г кедрови ядки 0.5 връзка босилек 50 г пармезан

Начин на приготвяне:

  • 1. За пастата сипете брашното в кухненски робот. Добавете предварително измитите и подсушени листа млад спанак. Смелете в продължение на 1.5 минута, докато се оформи тесто с наситен зелен цвят.
  • 2. Извадете тестото върху плота и откъснете малко топченце от него. С помощта на дланта си разточете топчето на тънък фитил. Оформете такива фитили от останалото тесто. Може да оставите пастата пичи да изсъхне за няколко часа или за цяла нощ, а може да я използвате и прясна.
  • 3. За соса разрежете на половинки различни видове чери доматчета - жълти, червени, оранжеви. Предварително измитите и подсушени малки тъмнозелени тиквички нарежете на тънки кръгчета, а обелените скилидки чесън - на тънки филийки.
  • 4. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и запържете първо чесъна и лютия пипер в него за 20-30 секунди. Добавете доматите и тиквичките и ги запържете за няколко минути, докато доматчетата омекнат. добавете кедровите ядки и листата босилек. Разбъркайте.
  • 5. Пуснете прясната паста пичи в тенджера с вряща подсолена вода и варете докато изплува на повърхността, около 5 минути. /Ако сте оставили пастата да изсъхне, варете по-дълго - 8-10 минути./ Не прецеждайте пастата.
  • 6. С помощта на решетеста лъжица прехвърлете пастата в тигана със соса, като по този начин сипвате и малко от водата от варенето. Настържете пармезана и разбъркайте.
  • 7. Разпределете спаначената паста веднага в чинии и я сервирайте, поръсена с още малко пармезан и няколко капки зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички