Начин на приготвяне:

1. Загрейте 2-3 с.л. в тиган и запържете нарязания ситно чесън за 20-30 секунди. След това добавете листата спанак и задушете за 3-4 минути, докато той се свие. Прецедете спанака през цедка, за да отстраните излишната течност.
2. В същия тиган сипе 2 с.л. зехтин и запържете нарязания на ситно лук. Щом той омекне, добавете шунката, нарязана на малки кубчета. Добавете нарязаните орехови ядки и стафидите. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Разбийте яйцата в блендер. Добавете брашното и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте до хомогенност. Добавете прецедения спанак и пасирайте.
4. Пресипете сместа в купа и добавете сместа с шунка. Разбъркайте до хомогенност.
5. Намаслете добре от вътрешната страна формички за крем-карамел. Разпределете сместа в тях. Подредете ги в дълбока тавичка. Налейте гореща вода в тавата и печете пудингите на водна баня в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-35 минути.
6. Оставете пудингите леко да изстинат и ги извадете от формичките.

Продукти

  • 500 г спанак
  • 150 г шунка
  • 0.5 ч.ч. орехи
  • 0.5 ч.ч. стафиди
  • 2 с.л. брашно с набухвател
  • 6 яйца
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • масло за намазване
  • сол и черен пипер
  • олио

Свързани рецепти