Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Спаначен кекс

категория 0/5
1. Разбийте жълтъците на водна баня заедно със захарта, с помощта на тел. Щом сместа стане хомогенна, дръпнете купата от котлона.
2. Добавете предварително пасиран спанак към жълтъците и разбъркайте.
3. В друга купа разбийте белтъците на сняг, с помощта на тел. Добавете 80 г захар и продължете да бъркате.
4. Прехвърлете спаначената смес в по-голяма купа и към нея добавете 1/3 от белтците на сняг. Разбъркайте внимателно. Добавете останалата част от белтъците и разбъркайте до хомогенност. Добавете брашното и разбъркайте.
5. В купичка отделете малко от спаначената смес и към нея добавете разтопеното масло. Разбъркайте и изисипете в купата с останалата смес. Изсипете сместа във форма с пружина, дъното на която сте покрили с хартия за печене. Тръснете формата и я сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 13 минути.
6. Нарежете изстиналия кекс на малки правоъгълничета и ги сервирайте с кисело мляко или крем-сирене.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Максут Ашкар