Спагети "Строганоф" с кюфтенца
1. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
2. За кюфтенцата сложете каймата в голяма купа. Добавете нарязания на ситно лук, яйцето, галетата и червения пипер. Овкусете със сол и черен пипер. Омесете каймата добре, с ръце. Оформете кюфтенца с големината на пинг-понг.
3. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тенджера на умерен огън. Подредете кюфтенцата на дъното на тенджерата. Поръсете с нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Пържете кюфтенцата около 6 минути, от всички страни. За по-равномерното им изпържване поставете капак.
4. Почистете гъбите със суха четка, отстранете пънчетата им и ги нарежете на кубчета. Нарежете чушките на ивички.
5. Добавете гъбите при кюфтенцата и ги запържете за кратко,к ато ги разбърквате. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Добавете чушките. Добавете водата, сметаната и начупете кубчето бульон. Разбъркайте, захлупете съда и гответе 4-5 минути.
6. Накрая добавете към соса нарязаните на ситно магданоз и кисели краставички.
7. Разпределете спагетите в чинии. Върху всяка порция спагети сипете кюфтенца с повече сос.

Продукти

  • 300 г спагети 1 глава червен лук 400 г кайма смес 1 яйце 3 с.л. галета олио 2 червени чушки 500 г гъби печурки 1 с.л. червен пипер 400 мл вода 100 мл течна сметана 1 кубче телешки бульон 1 връзка магданоз 4 кисели краставички сол и черен пипер 1 с.л. доматено пюре

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички