Начин на приготвяне:
Сварете спагетите "ал денте" в подсолена вода. Прецедете ги, но запазете част от водата, в която са вряли и ги оставете в нея да чакат приготвянето на соса.
За соса може да ползвате печени чушки от буркан или прясно изпечени. Пасирайте ги и ги сложете в тиган с малко мазнина да се сгъстят. Добавете им и червен пипер.
В друг тиган запържете леко чесън и лука. След това добавете нарязаното китайско зеле. По-късно добавете и жълтата чушка, нарязана на кубчета. Овкусете със сол и пипер. Прехвърлете зеленчуците в тигана при чушките и разбъркайте. Оставете малко да окъкри соса. След това добавете спагетите в него и бавно разбърквайте, за да поемат хубаво соса.
В уок с малко мазнина запечатайте скаридите. когато порозовеят, са готови.
Сервирайте спагетите с няколко скариди отгоре.
За соса може да ползвате печени чушки от буркан или прясно изпечени. Пасирайте ги и ги сложете в тиган с малко мазнина да се сгъстят. Добавете им и червен пипер.
В друг тиган запържете леко чесън и лука. След това добавете нарязаното китайско зеле. По-късно добавете и жълтата чушка, нарязана на кубчета. Овкусете със сол и пипер. Прехвърлете зеленчуците в тигана при чушките и разбъркайте. Оставете малко да окъкри соса. След това добавете спагетите в него и бавно разбърквайте, за да поемат хубаво соса.
В уок с малко мазнина запечатайте скаридите. когато порозовеят, са готови.
Сервирайте спагетите с няколко скариди отгоре.
Продукти
- 300 г пълнозърнести спагети
- 450 г печени чушки
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 китайско зеле
- 500 г скариди
- оризово олио
- 1 ч.л. червен пипер
- сол и черен пипер