Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на кубчета. Доматчетата също. Чесънът се смачква с преса и се слага в дълбок тиган. След това се слагат аншоата и каперсите. Добавете и няколко парченца домат. Разбърквайте непрекъснато. Сложете бялото вино. След това добавете зехтина, след него съомгата, която трябва да се приготвя на слаб огън. Когато рибата е почти готова, добавете останалите домати и магданоза.
Тестото за пастата се прави като пропорцията е на 100 г брашно 1 яйце. Прави се кладенче в брашното и там се слага яйцето. Размесва се и постепенно се добавя вода така, че тестото да стане плътно и гъвкаво. После тестото се разточва на възможно тънък пласт на ръка или с помощта на машинка за паста. Нарязва се на ленти и те се оставят да поизсъхнат десетина минути. Варят се само за няколко минути, прецеждат се и се добавят в тигана при топлия сос.
Тестото за пастата се прави като пропорцията е на 100 г брашно 1 яйце. Прави се кладенче в брашното и там се слага яйцето. Размесва се и постепенно се добавя вода така, че тестото да стане плътно и гъвкаво. После тестото се разточва на възможно тънък пласт на ръка или с помощта на машинка за паста. Нарязва се на ленти и те се оставят да поизсъхнат десетина минути. Варят се само за няколко минути, прецеждат се и се добавят в тигана при топлия сос.
Продукти
- 200 г филе сьомга
- 2 филенца аншоа
- 1 с.л. каперси
- 4 скилидки чесън
- 200 г чери доматчета
- 20 мл бяло вино
- сол и черен пипер
- 5 с.л. зехтин екстра върджин
- 4 стръка магданоз
За спагетите:
- 400 г брашно
- 4 яйца
- вода