Начин на приготвяне:
Сварете спагетите в голяма тенджера с подсолена вода според инструкциите на пакета. Щом се сварят ги прецедете и ги оставете в тенджерата с малко вода, в която са се варили и няколко капки зехтин. така ще се запазят топли, докато направите соса.
За соса запържете на тих огън чесъна в зехтин. Нарежете целите домати на кубчета /може да ползвате и домати от буркан или консерва/ и ги добавете в тигана. Накъсайте листата на босилека направо в тигана. Нарежете тиквичката първо на тънки дълги филии, а след това на ивици. Добавете и тях в соса. Овкусете със сол и черен пипер. Когато тиквичките омекнат, добавете и крема сиренето. Разбъркайте хубаво.
Отделно запечете в тиган кедровите ядки с малко сол.
Сложете спагетите в тигана със соса, за да поемат хубаво от него. Добавете и ядките и разбъркайте.
Сервирайте спагетите, гарнирани с тънки парчета шунка и с настърган пармезан.
За соса запържете на тих огън чесъна в зехтин. Нарежете целите домати на кубчета /може да ползвате и домати от буркан или консерва/ и ги добавете в тигана. Накъсайте листата на босилека направо в тигана. Нарежете тиквичката първо на тънки дълги филии, а след това на ивици. Добавете и тях в соса. Овкусете със сол и черен пипер. Когато тиквичките омекнат, добавете и крема сиренето. Разбъркайте хубаво.
Отделно запечете в тиган кедровите ядки с малко сол.
Сложете спагетите в тигана със соса, за да поемат хубаво от него. Добавете и ядките и разбъркайте.
Сервирайте спагетите, гарнирани с тънки парчета шунка и с настърган пармезан.
Продукти
- 300 г пълнозърнести спагети
- 1 тиквичка
- 4 домата
- 1 скилидка чесън
- 3 стръка босилек
- 100 г крема сирене
- 100 г шунка серано
- 50 г кедрови ядки
- 50 г пармезан
- сол и черен пипер