Спагети с рачешко месо и фенел
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в умерено загрят тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете и смачканата и нарязана на едро скилидка чесън. Гответе до омекване, около минута.
2. Изрежете твърдата част в основата на главата фенел и го нарежете на ситно. Добавете го в тигана. Разбъркайте, добавете маслото и овкусете със сол. Гответе 4-5 минути до омекване на фенела.
3. Добавете виното и деглазирайте тигана. Щом половината течност се изпари, добавете сметаната и оставете да заври.
4. Сварете спагетите в тенджера с вряща вода за 1 1/2 - 2 минути.
5. В соса добавете предварително изваденото месо от сварен рак. Разделете месото с помощта на дървена лъжица. Гответе 1 минута.
6. Прехвърлете изцедените спагети в тигана заедно с малко вода от варенето. Разбъркайте много добре. Добавете нарязаните магданоз, див лук и няколко стръка от зелената част на фенела. Разбъркайте.
7. Поднесете спагетите топли, като добавите щедро количество рачешко месо и фенел от соса.
Продукти
- 500 г спагети №1 (капелини)
- 1 с.л. зехтин
- 2 бр. лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 10 г масло
- 1/2 глава фенел
- 1/4 ч.ч. бяло вино
- 200 мл течна сметана
- 250 г рачешко месо
- 1 връзка див лук
- 3 стръка магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото