Спагети с рачешко месо и фенел

Спагети с рачешко месо и фенел
Свързани предавания: Гурме за всеки денГледайте Понеделник, 30 март, 12:00 | Понеделник, 30 март, 19:00

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в умерено загрят тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете и смачканата и нарязана на едро скилидка чесън. Гответе до омекване, около минута.

2. Изрежете твърдата част в основата на главата фенел и го нарежете на ситно. Добавете го в тигана. Разбъркайте, добавете маслото и овкусете със сол. Гответе 4-5 минути до омекване на фенела.

3. Добавете виното и деглазирайте тигана. Щом половината течност се изпари, добавете сметаната и оставете да заври.

4. Сварете спагетите в тенджера с вряща вода за 1 1/2 - 2 минути.

5. В соса добавете предварително изваденото месо от сварен рак. Разделете месото с помощта на дървена лъжица. Гответе 1 минута.

6. Прехвърлете изцедените спагети в тигана заедно с малко вода от варенето. Разбъркайте много добре. Добавете нарязаните магданоз, див лук и няколко стръка от зелената част на фенела. Разбъркайте.

7. Поднесете спагетите топли, като добавите щедро количество рачешко месо и фенел от соса.

Продукти

500 г спагети №1 (капелини)

1 с.л. зехтин

2 бр. лук шалот

1 скилидка чесън

10 г масло

1/2 глава фенел

1/4 ч.ч. бяло вино

200 мл течна сметана

250 г рачешко месо

1 връзка див лук

3 стръка магданоз

сол и черен пипер

Свързани рецепти