1. Обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в умерено загрят тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете и смачканата и нарязана на едро скилидка чесън. Гответе до омекване, около минута.

2. Изрежете твърдата част в основата на главата фенел и го нарежете на ситно. Добавете го в тигана. Разбъркайте, добавете маслото и овкусете със сол. Гответе 4-5 минути до омекване на фенела.

3. Добавете виното и деглазирайте тигана. Щом половината течност се изпари, добавете сметаната и оставете да заври.

4. Сварете спагетите в тенджера с вряща вода за 1 1/2 - 2 минути.

5. В соса добавете предварително изваденото месо от сварен рак. Разделете месото с помощта на дървена лъжица. Гответе 1 минута.

6. Прехвърлете изцедените спагети в тигана заедно с малко вода от варенето. Разбъркайте много добре. Добавете нарязаните магданоз, див лук и няколко стръка от зелената част на фенела. Разбъркайте.

7. Поднесете спагетите топли, като добавите щедро количество рачешко месо и фенел от соса.

Продукти

  • 500 г спагети №1 (капелини)
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 бр. лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 10 г масло
  • 1/2 глава фенел
  • 1/4 ч.ч. бяло вино
  • 200 мл течна сметана
  • 250 г рачешко месо
  • 1 връзка див лук
  • 3 стръка магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички