Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите във вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете ги, върнете ги в тенджерата, като запазите 5 с.л. от водата, в която са се варили и ги поръсите с малко зехтин.
2. Почистете и нарежете тиквичката и патладжана на тънки дълги филии. Загрейте добре грил-тиган и изпечете зеленчуците, за по 1 минута от всяка страна. Половината печени зеленчуци нарежете на едносантиметрови кубчета, а другата половина запазете за салатата.
3. Почистете френски зелен боб /тънък и объл/ и го варете във вряща подсолена вода 4 минути. Прецедете го.
4. В купа разбъркайте горчицата, оцета и зехтина за дресинга на салатата. Добавете зеления фасул и зелената салата и разбъркайте. Половината печени зеленчуци нарежете на дълги ленти.
5. За пестото сложете в блендер нарязаните на едро магданоз, орехи и чесън. Добавете каперсите и смелете, като постепенно наливате зехтина. Накрая поръсете черен пипер и добавете нарязаното пекорин. Разбъркайте добре.
6. Добавете нарязаните печени зеленчуци към спагетите. Добавете ореховото песто и разбъркайте много добре.
7. Сервирайте спагети заедно със салата, гарнирана с ленти печени зеленчуци.
2. Почистете и нарежете тиквичката и патладжана на тънки дълги филии. Загрейте добре грил-тиган и изпечете зеленчуците, за по 1 минута от всяка страна. Половината печени зеленчуци нарежете на едносантиметрови кубчета, а другата половина запазете за салатата.
3. Почистете френски зелен боб /тънък и объл/ и го варете във вряща подсолена вода 4 минути. Прецедете го.
4. В купа разбъркайте горчицата, оцета и зехтина за дресинга на салатата. Добавете зеления фасул и зелената салата и разбъркайте. Половината печени зеленчуци нарежете на дълги ленти.
5. За пестото сложете в блендер нарязаните на едро магданоз, орехи и чесън. Добавете каперсите и смелете, като постепенно наливате зехтина. Накрая поръсете черен пипер и добавете нарязаното пекорин. Разбъркайте добре.
6. Добавете нарязаните печени зеленчуци към спагетите. Добавете ореховото песто и разбъркайте много добре.
7. Сервирайте спагети заедно със салата, гарнирана с ленти печени зеленчуци.
Продукти
- 300 г спагети
- 1 тиквичка
- 1 патладжан
- 1 връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. каперси
- 70 г орехи
- 100 мл зехтин
- 50 г настъргано сирене пекорино
За салатата:
- 150 г зелен фасул
- 150 г зелена салата
- 1 с.л. оцет
- 1 ч.л. горчица
- 2 с.л. зехтин