Спагети с песто от орехи

Спагети с песто от орехи

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите във вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете ги, върнете ги в тенджерата, като запазите 5 с.л. от водата, в която са се варили и ги поръсите с малко зехтин.
2. Почистете и нарежете тиквичката и патладжана на тънки дълги филии. Загрейте добре грил-тиган и изпечете зеленчуците, за по 1 минута от всяка страна. Половината печени зеленчуци нарежете на едносантиметрови кубчета, а другата половина запазете за салатата.
3. Почистете френски зелен боб /тънък и объл/ и го варете във вряща подсолена вода 4 минути. Прецедете го.
4. В купа разбъркайте горчицата, оцета и зехтина за дресинга на салатата. Добавете зеления фасул и зелената салата и разбъркайте. Половината печени зеленчуци нарежете на дълги ленти.
5. За пестото сложете в блендер нарязаните на едро магданоз, орехи и чесън. Добавете каперсите и смелете, като постепенно наливате зехтина. Накрая поръсете черен пипер и добавете нарязаното пекорин. Разбъркайте добре.
6. Добавете нарязаните печени зеленчуци към спагетите. Добавете ореховото песто и разбъркайте много добре.
7. Сервирайте спагети заедно със салата, гарнирана с ленти печени зеленчуци.

Продукти

  • 300 г спагети
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • 1 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. каперси
  • 70 г орехи
  • 100 мл зехтин
  • 50 г настъргано сирене пекорино

За салатата:

  • 150 г зелен фасул
  • 150 г зелена салата
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. зехтин

Свързани рецепти