Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. В загрят тиган със зехтин запържете нарязаните на много ситно лук и люта чушка. Добавете фино настърганата скилидка чесън. Щом лукът, чесънът и чушката омекнат, добавете виното. Усилете огъня и изчакайте алкохолът да се изпари.
3. Добавете предварително добре измитите под течаща студена вода и със затворени черупки миди. Захлупете и гответе 3 минути, докато мидите се отворят.
4. Добавете нарязан на ситно магданоз и лимонов сок. Добавете спагетите и разбъркайте добре. Накрая овкусете със сол и черен пипер, поръсете с малко зехтин.
Продукти
- 275 г спагети
- 4 с.л. зехтин
- 2 глави лук шалот
- 1 червена люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 750 г - 1 кг пресни черни миди
- 175 мл бяло вино
- 1/2 лимон, сок
- 1 връзка магданоз