Предаване: Бързите рецепти на Мери БериГледайте в: Събота 11 декември от 16:55 | Събота 11 декември от 17:30

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите според указанията на пакета. Прецедете ги.

2. В загрят тиган със зехтин запържете нарязаните на много ситно лук и люта чушка. Добавете фино настърганата скилидка чесън. Щом лукът, чесънът и чушката омекнат, добавете виното. Усилете огъня и изчакайте алкохолът да се изпари.

3. Добавете предварително добре измитите под течаща студена вода и със затворени черупки миди. Захлупете и гответе 3 минути, докато мидите се отворят.

4. Добавете нарязан на ситно магданоз и лимонов сок. Добавете спагетите и разбъркайте добре. Накрая овкусете със сол и черен пипер, поръсете с малко зехтин.

Продукти

  • 275 г спагети
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 глави лук шалот
  • 1 червена люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 750 г - 1 кг пресни черни миди
  • 175 мл бяло вино
  • 1/2 лимон, сок
  • 1 връзка магданоз

Свързани рецепти