Спагети с кюфтенца и доматен сос

Спагети с кюфтенца и доматен сос

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. Накиснете хляба в прясното мляко. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Магданозът също нарежете на ситно.
3. В купа сложете каймата, добавете нарязания магданоз и половината чесън. Изтискайте хляба и го добавете и него. настържете пекориното фино и добавете яйцето. Омесете каймата и добавете 1-2 с.л. галета. Оформете кръгли кюфтенца от сместа.
4. Нарежете моцарелата на парченца. По средата на всяко кюфтенце поставете парче моцарела, като го натиснете навътре. В добре загрята дълбока тенджера сипете 2-3 с.л. зехтин и изпържете кюфтенцата, от двете страни, за около 5 минути. Обръщайте кюфтенцата внимателно. Извадете ги в чиния, постлана с кухненска хартия.
5. В дълбок тиган запържете останалия нарязан чесън в 1-2 с.л. зехтин. Добавете пасираните домати, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да ври 3 минути. След това пуснете кюфтенцата в соса и варете още 5 минути.
6. За салатата нарежете на филийки добре узряли домати и моцарелата. Подредете ги в чиния в кърг, като ги застъпвате. Поръсете с нарязани листа босилек, малко сол и зехтин.
7. Сервирайте спагети, поляти с доматен сос и с по 2 кюфтенца. Гарнирайте със салата.

Продукти

  • 300 г спагети
  • 2 филии стар бял хляб
  • 100 мл прясно мляко
  • 3 скилидки чесън
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 яйце
  • 500 г кайма
  • 2 с.л. галета
  • 1 топка моцарела
  • 50 г сирене пекорино
  • зехтин
  • 500 мл пасирани домати

За салата Капрезе:

  • 1 топка моцарела
  • 4 домата
  • 10 стръка босилек
  • зехтин

Свързани рецепти