Спагети с кюфтенца и доматен сос
Рецепта от: Роберта Пание
1. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. Накиснете хляба в прясното мляко. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Магданозът също нарежете на ситно.
3. В купа сложете каймата, добавете нарязания магданоз и половината чесън. Изтискайте хляба и го добавете и него. настържете пекориното фино и добавете яйцето. Омесете каймата и добавете 1-2 с.л. галета. Оформете кръгли кюфтенца от сместа.
4. Нарежете моцарелата на парченца. По средата на всяко кюфтенце поставете парче моцарела, като го натиснете навътре. В добре загрята дълбока тенджера сипете 2-3 с.л. зехтин и изпържете кюфтенцата, от двете страни, за около 5 минути. Обръщайте кюфтенцата внимателно. Извадете ги в чиния, постлана с кухненска хартия.
5. В дълбок тиган запържете останалия нарязан чесън в 1-2 с.л. зехтин. Добавете пасираните домати, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да ври 3 минути. След това пуснете кюфтенцата в соса и варете още 5 минути.
6. За салатата нарежете на филийки добре узряли домати и моцарелата. Подредете ги в чиния в кърг, като ги застъпвате. Поръсете с нарязани листа босилек, малко сол и зехтин.
7. Сервирайте спагети, поляти с доматен сос и с по 2 кюфтенца. Гарнирайте със салата.
2. Накиснете хляба в прясното мляко. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Магданозът също нарежете на ситно.
3. В купа сложете каймата, добавете нарязания магданоз и половината чесън. Изтискайте хляба и го добавете и него. настържете пекориното фино и добавете яйцето. Омесете каймата и добавете 1-2 с.л. галета. Оформете кръгли кюфтенца от сместа.
4. Нарежете моцарелата на парченца. По средата на всяко кюфтенце поставете парче моцарела, като го натиснете навътре. В добре загрята дълбока тенджера сипете 2-3 с.л. зехтин и изпържете кюфтенцата, от двете страни, за около 5 минути. Обръщайте кюфтенцата внимателно. Извадете ги в чиния, постлана с кухненска хартия.
5. В дълбок тиган запържете останалия нарязан чесън в 1-2 с.л. зехтин. Добавете пасираните домати, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да ври 3 минути. След това пуснете кюфтенцата в соса и варете още 5 минути.
6. За салатата нарежете на филийки добре узряли домати и моцарелата. Подредете ги в чиния в кърг, като ги застъпвате. Поръсете с нарязани листа босилек, малко сол и зехтин.
7. Сервирайте спагети, поляти с доматен сос и с по 2 кюфтенца. Гарнирайте със салата.
Продукти
- 300 г спагети 2 филии стар бял хляб 100 мл прясно мляко 3 скилидки чесън 0.5 връзка магданоз 1 яйце 500 г кайма 2 с.л. галета 1 топка моцарела 50 г сирене пекорино зехтин 500 мл пасирани доматиЗа салата Капрезе:1 топка моцарела 4 домата 10 стръка босилек зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Роберта Пание
Спагети с рикота кюфтенца в доматен сос
Рецепти Роберта Пание
Италиански кюфтета с киноа
Рецепти Роберта Пание
Телешки стек с карамелизиран лук
Рецепти Роберта Пание
Ньоки ала Сорентина
Рецепти Роберта Пание
Вегетарианска лазаня болонезе
Рецепти Роберта Пание
Хрупкаво пилешко филе със салата от червено цвекло
Рецепти Роберта Пание
Супа от тиквички с брускети
Рецепти Роберта Пание
Тостада със сьомга
Рецепти Роберта Пание
Фусили с гъбен сос с горгонзола
Рецепти Роберта Пание
Сициалиански кускус с пълнени домати