Спагети с кюфтенца и доматен сос
1. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. Накиснете хляба в прясното мляко. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Магданозът също нарежете на ситно.
3. В купа сложете каймата, добавете нарязания магданоз и половината чесън. Изтискайте хляба и го добавете и него. настържете пекориното фино и добавете яйцето. Омесете каймата и добавете 1-2 с.л. галета. Оформете кръгли кюфтенца от сместа.
4. Нарежете моцарелата на парченца. По средата на всяко кюфтенце поставете парче моцарела, като го натиснете навътре. В добре загрята дълбока тенджера сипете 2-3 с.л. зехтин и изпържете кюфтенцата, от двете страни, за около 5 минути. Обръщайте кюфтенцата внимателно. Извадете ги в чиния, постлана с кухненска хартия.
5. В дълбок тиган запържете останалия нарязан чесън в 1-2 с.л. зехтин. Добавете пасираните домати, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да ври 3 минути. След това пуснете кюфтенцата в соса и варете още 5 минути.
6. За салатата нарежете на филийки добре узряли домати и моцарелата. Подредете ги в чиния в кърг, като ги застъпвате. Поръсете с нарязани листа босилек, малко сол и зехтин.
7. Сервирайте спагети, поляти с доматен сос и с по 2 кюфтенца. Гарнирайте със салата.

Продукти

  • 300 г спагети 2 филии стар бял хляб 100 мл прясно мляко 3 скилидки чесън 0.5 връзка магданоз 1 яйце 500 г кайма 2 с.л. галета 1 топка моцарела 50 г сирене пекорино зехтин 500 мл пасирани доматиЗа салата Капрезе:1 топка моцарела 4 домата 10 стръка босилек зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички