Начин на приготвяне:

1. За доматения сос нарежете доматите на резени и ги смелете в блендер.
2. Обелете и нарежете на тънки филийки скилидките чесън. Запържете ги в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете смлените домати през цедка. Пуснете стръковете селъри и листата босилек. Овкусете със сол, черен пипер и захар. Оставете соса да поври.
3. За кюфтенцата смесете двата вида кайма в купа. Добавете галетата, обеления и настърган лук, настъргания пармезан и яйцето. Овкусете със сол и черен пипер и омесете добре каймата. Оформете малки кръгли кюфтенца.
4. Подредете кюфтенцата в доматения сос и гответе 15 минути. Извадете стръковете селъри.
5. Сварете спагетите във вряща подсолена вода. Прецедете ги.
6. Разпределете спагетите в чинии. Подредете кюфтенца върху тях и залейте с доматен сос. Накрая настържете фино пармезан.

Продукти

  • 1 кг домати
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка босилек
  • 2 стръка селъри
  • 1 с.л. захар
  • сол и черен пипер
  • 150 г телешка кайма
  • 150 г свинска кайма
  • 3 с.л. галета
  • 3 с.л. настърган пармезан
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • сол и черен пипер
  • 400 г спагети

Свързани рецепти