Спагети Карбонара

Спагети Карбонара

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета. След това ги прецедете, като запазите 0.5 ч.ч. от водата, в която са се варили. 
2. Нарежете бекона или панчетата на кубчета и ги запържете в загрят тиган до златисто, за около 5 минути.
3. В купа разбийте яйцата. Настържете фино сиренето и добавете нарязания на ситно магданоз. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Разбъркайте.
4. Дръпнете тигана с бекона от котлона. Избутайте бекона в единия край и забършете дъното на тигана с кухненска хартия. Добавете спагетите заедно с малко вода от варенето им и разбъркайте добре.
5. Добавете яйчената смес на тънка струйка, като едновременно с това разбърквате енергично.
6. Сервирайте спагети в чиния с помощта на щипка в купчинка, като въртите чинията едновременно с това. Поръсете с нарязан магданоз и малко настъргано сирене пекорино.

Продукти

  • 375 г спагети
  • 6 слайса бекон или панчета
  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 75 г сирене пекорино или пармезан
  • 50 г магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти