Спагети Болонезе с боб

Спагети Болонезе с боб

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на малки кубчета панчетата и я запържете в тенджера докато си пусне мазнината. 
2. Добавете предварително нарязаните на много ситно лук, селъри и морков. Разбъркайте и запържете за 2-3 минути. Захлупете тенджерата и задушете зеленчуците до омекване.
3. Добавете каймата и я запържете като я разделяте. Добавете червеното вино и доматеното пюре и разбъркайте добре. Добавете предварително разтвореното кубче говежди бульон в 500 мл гореща вода и дафиновите листа. Захлупете съда, намалете силата на огъня и оставете соса да къкри в продължение на 1 час.
4. Овкусете със сол и черен пипер. добавете двата вида боб, предварително прецедени. Разбъркайте и гответе още 1 час с капак.
5. Сварете спагети или друга паста. Прецедете я и я добавете в соса. Разбъркайте добре и поднесете.

Продукти

  • 100 г панчета
  • 1 морков
  • 2 стръка селъри
  • 1 глава червен лук
  • 1 кг кайма /смес от телешко и свинско/
  • 2 кубчета органичен говежди бульон
  • 200 мл червено вино
  • 2 дафинови листа
  • 140 г доматено пюре
  • 500 мл гореща вода
  • 400 г консерва боб борлоти
  • 400 г консерва боб канелини
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 2 пакета спагети

Свързани рецепти