Спагети Болонезе по мой начин

Спагети Болонезе по мой начин

Начин на приготвяне:

1. Сипете зехтина в дълбока тава и го загрейте върху котлон. Запечатайте двете парчета говежди ребра от всички страни, до златисто. 
2. Обелете главите лук и ги нарежете на четвъртини. Почистете морковите и ги нарежете на 4-сантиметрови парчета. Добавете нарязаните лук и моркови при ребрата заедно с дафиновите листа и ги поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
3. Извадете тавата и подредете целите домати от различни сортове. Поставете и цялата глава чесън. Залейте всичко с топъл телешки бульон и печете още 1 час.
4. Сварете спагетите според указанията на пакета.
5. Извадете ребрата върху дървена дъска и ги оставете да починат. След това отделете месото от кокалите и го накъсайте на едро.
6. Изтискайте вътрешността на печената глава чесън в тавата. Намачкайте доматите с помощта на вилица и ги смесете с чесъна. Върнете парчетата месо в тавата и разбъркайте.
7. Добавете прецедените спагети в тавата и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново.
8. При сервиране полейте порцията спагети Болонезе със сос от печеното месо и зеленчуци.

Продукти

  • 1 кг говежди ребра
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 глава червен лук
  • 2 моркова
  • 15 домата различни цветове
  • 500 мл телешки бульон
  • 500 г спагети
  • 1 глава чесън
  • 2 пресни дафинови листа
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти