Спагети ала читара с чери домати, чесън и рукола

Спагети ала читара с чери домати, чесън и рукола

Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Сложете го в студен тиган и пуснете котлона. Полейте го с 2-3 с.л. зехтин, добавете 2-3 щипки лют червен пипер и оставете да се запържи за минута.
2. Разрежете чери доматите на половинки и ги добавете при чесъна. Запържете ги за 3-4 минути. Добавете виното и оставете то да се изпари. Накрая добавете руколата.
3. Сварете пастата /паста читара от района на Абруцо, спагети или лингуини/ в теднжера с вряща подсолена вода "ал денте".
4. Прехвърлете пастата с помощта на решетеста лъжица в тигана със соса, така че да сипете и малко от водата от аренето на пастата. Разбъркайте добре и поднесете. 

Продукти

  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 щипки едър лют червен пипер
  • 300 г чери домати
  • 120 мл бяло вино
  • 40 г рукола
  • сол
  • 500 г спагети

Свързани рецепти