Сотирано свинско филе с къри

Сотирано свинско филе с къри

Начин на приготвяне:

Предварително се подготвят продуктите, тъй като ястието се готви в тиган уок бързо и на силен огън. Месото се нарязва на малки парчета. Джинджифилът се обелва с помощта на лъжичка и заедно с морковите се настъргва на ренде на ивички. Чушките се нарязват също на ивички. От праза се използва само бялата част, която също се нарязва на много тънки ивички. В сгорещения уок с малко зехтин се слага месото, за да се запечати. Добавя се само сол и черен пипер. Освобождава се тигана за зеленчуците. Започва се с джинджифила /той може да се сложи и при месото/, после праза и морковите. След малко чушките. Месото се връща обратно в тигана. Добавя се и къри пастата. Накрая се хвърля шепата кълнове и се полива с кокосово мляко. Вареният по класически начин бял ориз /1:2 ориз и вода/ се приготвя в момента или пък е приготвен по-рано и само се притопля.

Продукти

  • 500 г свинско филе
  • 2 моркова
  • 1 стрък праз лук
  • 1 корен от джинджифил
  • Зелена и червена чушка
  • сол
  • пипер
  • 1 ч.л. червена къри паста
  • 50 мл кокосово мляко
  • къри
  • 800 г сварен ориз

Свързани рецепти