Сотирано свинско филе с къри
Предварително се подготвят продуктите, тъй като ястието се готви в тиган уок бързо и на силен огън. Месото се нарязва на малки парчета. Джинджифилът се обелва с помощта на лъжичка и заедно с морковите се настъргва на ренде на ивички. Чушките се нарязват също на ивички. От праза се използва само бялата част, която също се нарязва на много тънки ивички. В сгорещения уок с малко зехтин се слага месото, за да се запечати. Добавя се само сол и черен пипер. Освобождава се тигана за зеленчуците. Започва се с джинджифила /той може да се сложи и при месото/, после праза и морковите. След малко чушките. Месото се връща обратно в тигана. Добавя се и къри пастата. Накрая се хвърля шепата кълнове и се полива с кокосово мляко. Вареният по класически начин бял ориз /1:2 ориз и вода/ се приготвя в момента или пък е приготвен по-рано и само се притопля.
Продукти
- 500 г свинско филе 2 моркова 1 стрък праз лук 1 корен от джинджифил Зелена и червена чушка сол пипер 1 ч.л. червена къри паста 50 мл кокосово мляко къри 800 г сварен ориз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне