Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Листата магданоз също нарежете на ситно.
2. Измийте и подсушете моркова и изрежете от всички страни така, че да получите правоъгълниче с равни страни. Нарежете моркова на тънки ленти. След това всяка от тях нарежете на тънки ивички.
3. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и пуснете ивичките морков в него. Сотирайте го 1-2 минути, като разбърквате от време на време.
4. Месото на мидите почистете от твърдия мускул, който леко стърчи от едната им страна. Имайте предвид, че мускулът може да е останал и в черупката на мидата. Поръсете мидите със сол и черен пипер.
5. Разтопете маслото в друг тиган. Добавете нарязания чесън и бъркайте 20-30 секунди. Добавете мидите. Щом придобият златист цвят от едната страна, ги обърнете, една по една. Поръсете с магданоза, добавете бялото вино, разклатете. Обърнете мидите още веднъж. Не гответе мидите дълго, защото ще станат жилави.
6. Подредете сотираните миди върху плато. Полейте ги с малко от соса. Гарнирайте със сотирани ивички морков.

Продукти

  • 20 миди "Сен Жак"
  • 3 с.л. масло
  • 0.5 ч.ч. бяло вино
  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол и черен пипер
  • 1 морков

Свързани рецепти