Сос от патладжани
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Изпечете патладжаните от всички страни, върху котлон. Продупчете ги на няколко места с нож, за да не се подуят.
2. Изтръскайте патладжаните от саждите и отрежете дръжките им. Сложете патладжаните в купа и добавете 2 с.л. зехтин и 3-4 с.л. студен зеленчуков бульон. Пасирайте.
3. Овкусете със сол, кимион, кориандър и сумак. Изтискайте лимона и пасирайте до гладкост.
4. Пригответе втори сос от 3 с.л. цедено кисело мляко с малко студен телешки бульон до желаната консистенция. Добавете щипка канела и разбъркайте.
5. Сервирайте двата вида сос към патладжан мусака.
2. Изтръскайте патладжаните от саждите и отрежете дръжките им. Сложете патладжаните в купа и добавете 2 с.л. зехтин и 3-4 с.л. студен зеленчуков бульон. Пасирайте.
3. Овкусете със сол, кимион, кориандър и сумак. Изтискайте лимона и пасирайте до гладкост.
4. Пригответе втори сос от 3 с.л. цедено кисело мляко с малко студен телешки бульон до желаната консистенция. Добавете щипка канела и разбъркайте.
5. Сервирайте двата вида сос към патладжан мусака.
Продукти
- 2 патладжана зехтин зеленчуков бульон сол щипка кимион щипка смлян кориандър щипка сумак 0.5 лимон сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк