1. Изпечете патладжаните от всички страни, върху котлон. Продупчете ги на няколко места с нож, за да не се подуят.
2. Изтръскайте патладжаните от саждите и отрежете дръжките им. Сложете патладжаните в купа и добавете 2 с.л. зехтин и 3-4 с.л. студен зеленчуков бульон. Пасирайте.
3. Овкусете със сол, кимион, кориандър и сумак. Изтискайте лимона и пасирайте до гладкост.
4. Пригответе втори сос от 3 с.л. цедено кисело мляко с малко студен телешки бульон до желаната консистенция. Добавете щипка канела и разбъркайте.
5. Сервирайте двата вида сос към патладжан мусака.

Продукти

  • 2 патладжана зехтин зеленчуков бульон сол щипка кимион щипка смлян кориандър щипка сумак 0.5 лимон сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички