Сос Грибих
1. Сварете яйцата 3-4 мин. и ги охладете под студена вода. Обелете ги и ги намачкайте добре с вилица като се стараете да ги разкъсате на малки парченца.
2. Прибавете към яйцата горчицата и хряна и започнете да разбивате всичко с бъркалка като добавяте зехтина на тънка струйка.
3. След като получите хомогенен крем сипете естрагона, ситно нарязаните краставички, каперсите и зеления пипер. Разбъркайте и овкусете с лимон, сол и черен пипер.
4. Съхранявайте соса в хладилник в затворен съд.
2. Прибавете към яйцата горчицата и хряна и започнете да разбивате всичко с бъркалка като добавяте зехтина на тънка струйка.
3. След като получите хомогенен крем сипете естрагона, ситно нарязаните краставички, каперсите и зеления пипер. Разбъркайте и овкусете с лимон, сол и черен пипер.
4. Съхранявайте соса в хладилник в затворен съд.
Продукти
- 2 рохко сварени яйца 2 с.л. люта горчица 2 с.л. хрянова паста 1 ч.л. естрагон (пресен или сух) 1 с.л. лимонов сок 1 с.л. настъргана лимонова кора 3 кисели краставички 2 с.л. каперси 2 с.л. маринован зелен пипер сол и черен пипер на вкус 2 с.л. каперси
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови