Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата 3-4 мин. и ги охладете под студена вода. Обелете ги и ги намачкайте добре с вилица като се стараете да ги разкъсате на малки парченца.
2. Прибавете към яйцата горчицата и хряна и започнете да разбивате всичко с бъркалка като добавяте зехтина на тънка струйка.
3. След като получите хомогенен крем сипете естрагона, ситно нарязаните краставички, каперсите и зеления пипер. Разбъркайте и овкусете с лимон, сол и черен пипер.
4. Съхранявайте соса в хладилник в затворен съд.

Продукти

  • 2 рохко сварени яйца
  • 2 с.л. люта горчица
  • 2 с.л. хрянова паста
  • 1 ч.л. естрагон (пресен или сух)
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • 3 кисели краставички
  • 2 с.л. каперси
  • 2 с.л. маринован зелен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. каперси

Свързани рецепти