Сопарник
Рецепта от: Давид Скоко
- Отделете листата цвекло или манголд от стъблата и ги измийте. Нарежете листата на ивици и ги сложете в купа. Почистените и измити стръкове пресен лук нарежете на кръгчета и ги добавете в купата. Добавете сол и зехтин и разбъркайте.
2. За тестото пресейте брашното в купа или направо върху плота и оформете кладенче в него. Сипете водата, зехтина и солта и омесете тесто. Щом тестото стане гладко и еластично, оформете го на топка, увийте я в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути. - Разделете тестото на две. Разточете едната част в кръг с дебелина 0.5 см и прехвърлете в предварително набрашнена тава. Разпределете равномерно сместа от листа от цвекло и лук. Поръсете и нарязаните листа магданоз. Разточете другата част тесто на тънък кръг и захлупете с него. Изрежете излишното тесто по краищата, след това притиснете добре краищата и завийте нагоре. Надупчете сопарника с вилица на няколко места. Печете в предваритело загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
- 4. Намажете горещия сопарник със смес от ситно нарязан чесън и зехтин. Нарежете на триъгълни парчета и сервирайте.
Продукти
- За тестото:
- 500 г брашно
- ½ ч.л. сол
- 3 с.л. зехтин
- 250 мл вода
- За плънката:
- 1 връзка магданоз
- 2 връзки пресен лук
- 2 връзки листа от цвекло или манголд
- зехтин
- 4 скилидки чесън
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове