Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сьомга алегро

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Поръсете парчетата риба със сол и пипер. Подправете ги с микса от нарязани мащерка, риган и салвия само от едната страна.
  2. Prev2/5Next

    2. Настържете картофите на ренде или ги нарежете на тънки пръчици. Сложете ги в купа с подсолена вода и ги оставете за 15 мин. в нея, за да отстраните максимално количеството нишесте в тях. Изплакнете ги, отцедете ги в цедка и добре ги подсушете с кухненска кърпа.
  3. Prev3/5Next

    3. Разпределете по равно картофите върху рибата от страната, която сте поръсили с подправките. Притиснете добре с ръце, за да могат картофите добре да се слепнат помежду си, както и върху самата риба.
  4. Prev4/5Next

    4. В тефлонов съд загрейте зехтина с помощта на лопатка, сложете парчетата сьомга с картофите надолу. Пържете до златисто на среден огън. Обърнете парчетата риба и от другата страна. Гответе не повече от 2-3 мин.
  5. Prev5/5Next

    5. Запържете гъбите в маслото и сипете сметаната. Овкусете с мащерка, сол и пипер. Варете соса няколко минути докато се сгъсти.
    6. Сервирайте сьомгата топла, залята със сметановия сос.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли