Подготовка
5. Запържете гъбите в маслото и сипете сметаната. Овкусете с мащерка, сол и пипер. Варете соса няколко минути докато се сгъсти.
6. Сервирайте сьомгата топла, залята със сметановия сос.
4. В тефлонов съд загрейте зехтина с помощта на лопатка, сложете парчетата сьомга с картофите надолу. Пържете до златисто на среден огън. Обърнете парчетата риба и от другата страна. Гответе не повече от 2-3 мин. 3. Разпределете по равно картофите върху рибата от страната, която сте поръсили с подправките. Притиснете добре с ръце, за да могат картофите добре да се слепнат по
6. Сервирайте сьомгата топла, залята със сметановия сос.
4. В тефлонов съд загрейте зехтина с помощта на лопатка, сложете парчетата сьомга с картофите надолу. Пържете до златисто на среден огън. Обърнете парчетата риба и от другата страна. Гответе не повече от 2-3 мин. 3. Разпределете по равно картофите върху рибата от страната, която сте поръсили с подправките. Притиснете добре с ръце, за да могат картофите добре да се слепнат по
Продукти
- 4 котлети сьомга
- 2 картофа
- мащерка
- риган
- салвия за поръсване
- брой сол и черен пипер на вкус
За соса:
- 400 г заквасена сметана
- 1 с.л. масло
- 200 г пресни гъби
- 2 щипки мащерка
- сол и черен пипер на вкус