Подготовка

5. Запържете гъбите в маслото и сипете сметаната. Овкусете с мащерка, сол и пипер. Варете соса няколко минути докато се сгъсти.
6. Сервирайте сьомгата топла, залята със сметановия сос.
4. В тефлонов съд загрейте зехтина с помощта на лопатка, сложете парчетата сьомга с картофите надолу. Пържете до златисто на среден огън. Обърнете парчетата риба и от другата страна. Гответе не повече от 2-3 мин. 3. Разпределете по равно картофите върху рибата от страната, която сте поръсили с подправките. Притиснете добре с ръце, за да могат картофите добре да се слепнат по

Продукти

  • 4 котлети сьомга
  • 2 картофа
  • мащерка
  • риган
  • салвия за поръсване
  • брой сол и черен пипер на вкус

За соса:

  • 400 г заквасена сметана
  • 1 с.л. масло
  • 200 г пресни гъби
  • 2 щипки мащерка
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти