Начин на приготвяне:
1. Подсушете филетата сом, полейте ги с лимонов сок и ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни. Оставете ги да починат в хладилник за десетина минути.
2. Нарежете ябълките на филийки. Поръсете ги с лимонов сок. Лукът нарежете на тънки полумесеци, а зелето на ленти. Запържете в тиган с олио лука и ябълките. След това добавете зелето и изтискайте половин лимон върху него. Разбъркайте. Добавете и меда.
3. В други тиган с мазнина изпържете рибата за по 5-6 минути от всяка страна, като първо я оваляте в брашно.
4. В тенджерка сложете мазнина и запържете нарязаните на кубчета домат и гъби. Добавете и магданоза. Изсипете ориза и бъркайте докато той се запържи. Добавете 2 ч.ч. вода, овкусете със сол и пипер и оставете сместа да ври 3-4 минути. След това оставете ориза захлупен.
5. Сервирайте основа от ориз, филе сом и задушени лук, зеле и ябълки.
2. Нарежете ябълките на филийки. Поръсете ги с лимонов сок. Лукът нарежете на тънки полумесеци, а зелето на ленти. Запържете в тиган с олио лука и ябълките. След това добавете зелето и изтискайте половин лимон върху него. Разбъркайте. Добавете и меда.
3. В други тиган с мазнина изпържете рибата за по 5-6 минути от всяка страна, като първо я оваляте в брашно.
4. В тенджерка сложете мазнина и запържете нарязаните на кубчета домат и гъби. Добавете и магданоза. Изсипете ориза и бъркайте докато той се запържи. Добавете 2 ч.ч. вода, овкусете със сол и пипер и оставете сместа да ври 3-4 минути. След това оставете ориза захлупен.
5. Сервирайте основа от ориз, филе сом и задушени лук, зеле и ябълки.
Продукти
- 1 филе от сом
- 1 червена ябълка
- 1 зелена ябълка
- 0.25 къдраво зеле
- гъби
- 1 домат
- 1 с.л. мед
- 2 лимона
- 1 глава лук
- брашно
- 1 ч.ч. ориз
- 0.5 връзка магданоз
- сол и черен пипер
- олио