1. Разрежете филето на две парчета по дължина. Всяко парче разрежете на 3 парчета и ги сложете в чиния. Поръсете ги със сол, черен пипер и брашно, от двете страни.
2. Разтопете половината масло в тиган, на умерена температура. Изпържете парчетата сом в него, от двете страни, до златисто. Добавете каперсите, а след минута и бялото вино. Настържете кората на лимона фино и изтискайте сока на половината лимон. Намалете огъня и оставете соса да покъкри.
3. За гарнитурата нарежете на тънки ленти морковите. Разтопете останалото масло в друг тиган заедно с малко зехтин. Сотирайте морковите 5 минути. Добавете нарязания чесън, а накрая магданоза. Овкусете с малко сол.
4. Сервирайте сотирани моркови като канапе, а върху него парчета пържен сом. Украсете с резен белен лимон.

Продукти

  • 350 г филе от сом 50 г брашно 50 г масло 1 с.л. каперси 50 мл бяло вино 200 г моркови 1 скилидка чесън сол и черен пипер зехтин 1 лимон настъргана кора и сок 2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички