Начин на приготвяне:

1. Разрежете филето на две парчета по дължина. Всяко парче разрежете на 3 парчета и ги сложете в чиния. Поръсете ги със сол, черен пипер и брашно, от двете страни.
2. Разтопете половината масло в тиган, на умерена температура. Изпържете парчетата сом в него, от двете страни, до златисто. Добавете каперсите, а след минута и бялото вино. Настържете кората на лимона фино и изтискайте сока на половината лимон. Намалете огъня и оставете соса да покъкри.
3. За гарнитурата нарежете на тънки ленти морковите. Разтопете останалото масло в друг тиган заедно с малко зехтин. Сотирайте морковите 5 минути. Добавете нарязания чесън, а накрая магданоза. Овкусете с малко сол.
4. Сервирайте сотирани моркови като канапе, а върху него парчета пържен сом. Украсете с резен белен лимон.

Продукти

  • 350 г филе от сом
  • 50 г брашно
  • 50 г масло
  • 1 с.л. каперси
  • 50 мл бяло вино
  • 200 г моркови
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 2 стръка магданоз

Свързани рецепти