Соленки със сирене
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото сложете в тенджерка маслото и водата да се загреят. След това добавете маслото и бъркайте докато се разтопи. Щом сместа заври, изсипете брашното наведнъж и бъркайте енергично 2 минути, за да се изпече брашното. Пресипете тестената топка в стъклена купа да поизстине. След това добавяйте едно по едно яйцата и бъркайте с миксер сместа. Тестото трябва да стане гладко. Може да използвате тестото още топло, а може и да го оставите в хладилник и след това да го ползвате. Прехвърлете тестото в пош с гладък накрайник. 2. Оформете топчици в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете връхчетата на топчиците с навлажнен пръст, за да не изгорят при печенето. Изпечете соленките на 210 градуса за 20 минути.
3. За пълнежа разбийте в кухненски робот или с пасатор крема сиренето с малко заквасена сметана. Добавете натрошеното синьо сирене и настъргания кашкавал. Запазете малко кашкавал за поръсване. Добавете малко бяло вино и овкусете сместа със сол и пипер. Добавете нарязания на ситно лук. Разбъркайте на ръка. Пресипете сместа в два поша - в единия по-голямата част, а в другата по-малка - за гарниране.
4. Щом соленките поизстинат, пробийте с върха на нож дупки в дъната им и ги напълнете с пълнежа от сирена. Не пълнете много соленките. Подредете ги в чиния.
5. Украсете соленките, като шприцовате по малко от отделения пълнеж. Поръсете някои с настърган кашкавал, други с листо магданоз, а трети с по едно зърно грозде.
3. За пълнежа разбийте в кухненски робот или с пасатор крема сиренето с малко заквасена сметана. Добавете натрошеното синьо сирене и настъргания кашкавал. Запазете малко кашкавал за поръсване. Добавете малко бяло вино и овкусете сместа със сол и пипер. Добавете нарязания на ситно лук. Разбъркайте на ръка. Пресипете сместа в два поша - в единия по-голямата част, а в другата по-малка - за гарниране.
4. Щом соленките поизстинат, пробийте с върха на нож дупки в дъната им и ги напълнете с пълнежа от сирена. Не пълнете много соленките. Подредете ги в чиния.
5. Украсете соленките, като шприцовате по малко от отделения пълнеж. Поръсете някои с настърган кашкавал, други с листо магданоз, а трети с по едно зърно грозде.
Продукти
- За пареното тесто:100 мл прясно мляко 100 мл вода 100 г масло 100 г брашно 4 яйца 1 щипка солЗа пълнежа:200 г крема сирене 100 г синьо сирене 100 г настърган кашкавал 20 мл бяло вино 0.5 връзка див лук 1 с.л. заквасена сметана сол и черен пиперЗа украса:6 стръка магданоз 10 зърна бяло грозде
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад