Начин на приготвяне:
1. За тестото сложете в тенджерка маслото и водата да се загреят. След това добавете маслото и бъркайте докато се разтопи. Щом сместа заври, изсипете брашното наведнъж и бъркайте енергично 2 минути, за да се изпече брашното. Пресипете тестената топка в стъклена купа да поизстине. След това добавяйте едно по едно яйцата и бъркайте с миксер сместа. Тестото трябва да стане гладко. Може да използвате тестото още топло, а може и да го оставите в хладилник и след това да го ползвате. Прехвърлете тестото в пош с гладък накрайник. 2. Оформете топчици в плоска тава, постлана с хартия за печене. Притиснете връхчетата на топчиците с навлажнен пръст, за да не изгорят при печенето. Изпечете соленките на 210 градуса за 20 минути.
3. За пълнежа разбийте в кухненски робот или с пасатор крема сиренето с малко заквасена сметана. Добавете натрошеното синьо сирене и настъргания кашкавал. Запазете малко кашкавал за поръсване. Добавете малко бяло вино и овкусете сместа със сол и пипер. Добавете нарязания на ситно лук. Разбъркайте на ръка. Пресипете сместа в два поша - в единия по-голямата част, а в другата по-малка - за гарниране.
4. Щом соленките поизстинат, пробийте с върха на нож дупки в дъната им и ги напълнете с пълнежа от сирена. Не пълнете много соленките. Подредете ги в чиния.
5. Украсете соленките, като шприцовате по малко от отделения пълнеж. Поръсете някои с настърган кашкавал, други с листо магданоз, а трети с по едно зърно грозде.
3. За пълнежа разбийте в кухненски робот или с пасатор крема сиренето с малко заквасена сметана. Добавете натрошеното синьо сирене и настъргания кашкавал. Запазете малко кашкавал за поръсване. Добавете малко бяло вино и овкусете сместа със сол и пипер. Добавете нарязания на ситно лук. Разбъркайте на ръка. Пресипете сместа в два поша - в единия по-голямата част, а в другата по-малка - за гарниране.
4. Щом соленките поизстинат, пробийте с върха на нож дупки в дъната им и ги напълнете с пълнежа от сирена. Не пълнете много соленките. Подредете ги в чиния.
5. Украсете соленките, като шприцовате по малко от отделения пълнеж. Поръсете някои с настърган кашкавал, други с листо магданоз, а трети с по едно зърно грозде.
Продукти
За пареното тесто:
- 100 мл прясно мляко
- 100 мл вода
- 100 г масло
- 100 г брашно
- 4 яйца
- 1 щипка сол
За пълнежа:
- 200 г крема сирене
- 100 г синьо сирене
- 100 г настърган кашкавал
- 20 мл бяло вино
- 0.5 връзка див лук
- 1 с.л. заквасена сметана
- сол и черен пипер
За украса:
- 6 стръка магданоз
- 10 зърна бяло грозде