Соленки със сирене

Соленки със сирене

Начин на приготвяне:

1. Настържете добре узряло сирене, т.е. кашкавал по ваш избор. Добавете брашното, бакпулвера, крем сиренето /със стайна температура/ и мекото масло. Омесете продуктите върху плота, с  ръце, докато се получи гладко тесто. Може да замесите тестото в кухненски робот.
2. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 10 минути.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, в правоъгълна форма, с дебелина 1 см. Въртете тестото по часовниковата стрелка по време на разточването.
4. С помощта на линийка изрежете прави краища на правогълника. Разделете на половина, след това още веднъж на половина. Нарежете на еднакви квадратчета.
5. Подредете квадратчетата в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит жълтък или с разбит жълтък с малко сметана. Поръсете всяка соленка смалко сусам и мак. Накрая поръсете с червен пипер, през цедка. Печете соленките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.

Продукти

  • 100 г добре узрял кашкавал
  • 100 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 100 г крем-сирене
  • 20 г масло
  • 1 ч.л. маково семе
  • 1 ч.л. сусам
  • 1 ч.л. червен пипер

Свързани рецепти