Соленки със сирене
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Настържете добре узряло сирене, т.е. кашкавал по ваш избор. Добавете брашното, бакпулвера, крем сиренето /със стайна температура/ и мекото масло. Омесете продуктите върху плота, с ръце, докато се получи гладко тесто. Може да замесите тестото в кухненски робот.
2. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 10 минути.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, в правоъгълна форма, с дебелина 1 см. Въртете тестото по часовниковата стрелка по време на разточването.
4. С помощта на линийка изрежете прави краища на правогълника. Разделете на половина, след това още веднъж на половина. Нарежете на еднакви квадратчета.
5. Подредете квадратчетата в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит жълтък или с разбит жълтък с малко сметана. Поръсете всяка соленка смалко сусам и мак. Накрая поръсете с червен пипер, през цедка. Печете соленките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
2. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 10 минути.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, в правоъгълна форма, с дебелина 1 см. Въртете тестото по часовниковата стрелка по време на разточването.
4. С помощта на линийка изрежете прави краища на правогълника. Разделете на половина, след това още веднъж на половина. Нарежете на еднакви квадратчета.
5. Подредете квадратчетата в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит жълтък или с разбит жълтък с малко сметана. Поръсете всяка соленка смалко сусам и мак. Накрая поръсете с червен пипер, през цедка. Печете соленките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
Продукти
- 100 г добре узрял кашкавал 100 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 100 г крем-сирене 20 г масло 1 ч.л. маково семе 1 ч.л. сусам 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери