Соленки

Соленки

Начин на приготвяне:

1. Ако бутер тестото е на отделни правоъгълници, разточете всеки правоъгълник върху набрашнен плот на дълга лента. Ако тестото е един листо, нарежете го на ленти, по дължина.
2. Нарежете салама на много тънки филийки, а синьото сирене начупете в купичка.
3. В единия край на една лента тесто сложете парче салам, а върху него натрошено синьо сирене. Завийте тестото на рулце и отрежете. Продължете така докато свършат продуктите.
4. Подредете соленките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с разбито яйце. Поръсете млако маково семо. Печете соленките в предварително загрята фурна на 200 градуса, до златисто.

Продукти

  • 200 г бутер тесто
  • 100 г синьо сирене
  • 150 г италиански салам
  • 1 яйце
  • маково семе

Свързани рецепти