Подготовка

1. Разбъркайте маста с жълтъците и солта.
2. Прибавяте млякото, брашното и омесете меко еластично тесто.
3. Настържете на ситно ренде картофите, кашкавала и сиренето.
4. Смесете ги с останалите продукти за плънката и разбъркайте добре.
5. Направете топчици от плънката и отделно от тестото. 6. С ръце, чрез издърпване, направете плоски кръгчета. 7. В центъра на всяко кръгче тесто сложете по едно топче. Прищипете с пръсти краищата на тестеното кръгче така, че да получите кошничка. 8. Изпечете соленките да порозовяване в предварително загрята на 180 гр

Продукти

За тестото:

  • 250 г свинска мас
  • 2 жълтъка
  • 6 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 300 г брашно
  • 30 g boter
  • 100 g hazelnoten
  • 50 g suiker

За плънката:

  • 2 сварени картофа
  • 50 г пушен кашкавал
  • 50 г краве сирене
  • 2 с.л. олио
  • 2 скилидки пресован чесън
  • 2 с.л. зелени подправки по избор
  • 1 яйце

Свързани рецепти