Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Солени тарталети с шунка и шамфъстък

категория 0/5

1. В купа смесете брашното с бакпулвера, солта и черния пипер. Разбъркайте.

2. В друга купа разбъркайте яйцата, киселото мляко и олиото. Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте до гладкост.

3. Добавете нарязаната на дребни кубчета шунка и нарязаните ядки шам-фъстък и разбъркайте.

4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форми за мъфини и разпределете кексовата смес в тях. Печете тарталетите на 180 градуса 20-25 минути.

5. За соса бешамел разтопете 15 г масло в тенджерка, добавете брашното и бъркайте докато се получи топка, поне 2-3 минути. Добавете студеното прясно мляко и бъркайте енергично 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Изсипете бешамела в плосък съд и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да поизстине.

6. Разбийте 250 г масло до пухкавост. Добавете соса бешамел и разбийте. Прехвърлете соса в пош с гладък накрайник.

7. Шприцовайте крем върху солените кексчета. Отрежете 1 см. от края на аспержите и ги бланширайте за 1 минута във вряща подсолена вода. Веднага след това ги пуснете в купа с ледено студена вода. Нарежете чери доматчетата на половинки. Украсете мъфините с доматче и парче асперж.

За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен