Солени тарталети с шунка и шамфъстък

1. В купа смесете брашното с бакпулвера, солта и черния пипер. Разбъркайте.

2. В друга купа разбъркайте яйцата, киселото мляко и олиото. Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте до гладкост.

3. Добавете нарязаната на дребни кубчета шунка и нарязаните ядки шам-фъстък и разбъркайте.

4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форми за мъфини и разпределете кексовата смес в тях. Печете тарталетите на 180 градуса 20-25 минути.

5. За соса бешамел разтопете 15 г масло в тенджерка, добавете брашното и бъркайте докато се получи топка, поне 2-3 минути. Добавете студеното прясно мляко и бъркайте енергично 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Изсипете бешамела в плосък съд и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да поизстине.

6. Разбийте 250 г масло до пухкавост. Добавете соса бешамел и разбийте. Прехвърлете соса в пош с гладък накрайник.

7. Шприцовайте крем върху солените кексчета. Отрежете 1 см. от края на аспержите и ги бланширайте за 1 минута във вряща подсолена вода. Веднага след това ги пуснете в купа с ледено студена вода. Нарежете чери доматчетата на половинки. Украсете мъфините с доматче и парче асперж.

Продукти

  • За тестото:300 г брашно 9 г бакпулвер 0.5 ч.л. сол 0.5 ч.л. черен пипер 2 яйца 300 мл мътеница 80 мл слънчогледово олио 100 г шунка 50 г ядки шам-фъстъкЗа соса бешамел:15 г масло 15 г брашно 250 мл прясно мляко сол и черен пипер 250 г маслоЗа гарниране:12 зелени аспержи 12 жълти чери доматчета

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички