Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Солени профитероли с плънка от козе сирене и орехи

категория 0/5
1. За коричката смесете мекото масло, пудрата захар, пармезана и солта в купата на миксера. Разбийте с широката бъркалка, докато сместа не стане хомогенна. Смесете в купа пшеничното и царевичното брашно, а после добавете на 2-3 пъти сухите съставки към сместа с маслото. Разбъркайте само колкото съставките да се съединят. 

2. Поставете тестото между два листа хартия за печене и го изтънете с точилка до 2-3 мм. След това изрежете от него дискове с помощта на ринг. Подредете ги в тава или поднос и ги оставете настрана.

3. За пареното тесто в средно голяма тенджера кипнете млякото, водата, маслото, захарта и солта. След това дръпнете от огъня. 

4. Добавете наведнъж пресятото брашно в течната смес и започнете веднага интензивно да бъркате с телена бъркалка, докато брашното се поеме напълно. 

5. Върнете съда на котлона, оставете тестото да се готви около минута, като бъркате с шпатула. Трябва да стане по-сухо. 

6. Прехвърлете го в купата на миксера, сложете широката бъркалка за тесто и го оставете малко да поизстине. Разбийте леко яйцата и ги дръжте наблизо. Бъркайте тестото на средна скорост около 30 секунди, после намалете скоростта до най-ниската и започнете да добавяте яйцата. 

7. Щом сместа стане хомогенна, спрете миксера и свалете бъркалката, оберете тестото от стените на купата и прекарайте бъркалката през тестото. Ако сте постигнали нужната консистенция, щом извадите бъркалката от тестото, то ще провисне от нея във формата на латинското V. 

8. Загрейте фурната на 200 градуса. Прехвърлете тестото в сладкарски пош и поставете кръглия накрайник 1A. Застелете тава с хартия за печене. Оформете топчета от тестото в тавата, поставете отгоре хрупкавите дискове. Печете 12-15 минути, а после намалете температурата на 160 градуса и печете още 12-15 минути, без да отваряте фурната. 

9. За плънката от козе сирене в купа намачкайте сиренето, подправете със сол и пипер на вкус. Накълцайте орехите на едро и ги прибавете към сиренето. Напълнете еклерите и сервирайте.

*Печете във фурна без вентилатор.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Нина Бабич