1. За солените охлювчета нарежете шунката на малки кубчета и ги сложете в купа. Натрошете сиренето /може да използвате настърган кашкавал/ и добавете яйцата. Разбъркайте. Добавете малко заквасена сметана или кисело мляко, червен пипер и сушен риган. Разбъркайте добре.
2. Разточете многолистното тесто на голям лист. Намажете на тънък слой пълнежа и навийте на руло, внимателно и не много стегнато.
5. Нарежете рулото на еднакви парчета, около 2-3 см, и ги подредете легнали в тава, постлана с хартия за пемене. Поръсете всяко охлювче със сусам. Печете соленките в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 15 минути.

Продукти

  • За многолистното тесто:500 г фино бяло брашно 200 мл топла вода 1 ч.л. сол щипка захар 200 г маслоЗа солените охлювчета:500 г многолистно тесто 3 яйца 100 г сирене 50 г пушена шунка 1 ч.л. червен пипер щипка риган сусам

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички