Солени маслени бисквити
Рецепта от: Найджела Лоусън
Съставките за тези бисквити са само 4. Пригответе ги набързо, за да ги поднесете към следобедния чай.
Продукти
- 150 г брашно
- 75 г настърган пармезан или друго подобно зряло сирене
- 100 г безсолно масло на стайна температура
- 1 жълтък от свободни кокошки
Начин на приготвяне:
- 1. Смесете всички продукти в купа с помощта на дървена лъжица. Можете да ги смесите и в кухненски робот или с миксер. Щом се образува топка тесто, извадете я върху набрашнен плот и месете с ръце в продължение на 30 секунди. Тестото трябва да е гладко.
- 2. Разделете тестото на две. Вземете едната половина и върху набрашнен плот го оформете на руло с диаметър 3 см. Увийте рулото в лист прозрачно фолио и го затегнете добре в двата края. Поставете в хладилник за около 45 минути. Повторете същото с другата половина тесто.
- 3. Развийте всяко руло тесто и нарежте на кръгчета с дебелина 1 см. Подредете ги легнали в тави, постлани с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 грауса 15-20 минути, докато бисквитите придобият златист цвят по краищата. След като ги извадите от фурната, оставете да изстинат.
- 4. Поднесете солените маслени бисквити с чай.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Корона с шунка и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Солени мъфини
Рецепти Марк Мориарти
Киш "Лорен"
Рецепти Рудолф ван Веен
Рибни кексчета
Рецепти Стоян и Лора
Гюзлеме с картофи и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Топли палачинки с плънка от гъби
Рецепти Марк Мориарти
Бутерки със сушени домати, маслини и каперси
Рецепти Лука Чиано
Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа
Рецепти Мери Бери
Киш с праз
Рецепти Марта Стюарт
Галет с манголд и рикота