Солени яйчени тарталети

Солени яйчени тарталети

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Разтопете маслото в тиган и запържете лука в него докато той стане мек и прозрачен.
2. Намажете обилно гнездата на форма за мъфини с разтопено масло. Във всяко гнездо поставете по два слайса сурова шунка, под формата на кръст. Стърчащите краища нагънете навътре.
3. По средата на всяко гнездо сложете по 1 с.л. от задушения лук. В него поставете кубче замразен спанак.
4. Накрая чукнете по едно яйце във всяко гнездо и овкусете със сол и черен пипер. Начупете топката моцарела и сложете внимателно по едно парченце от нея в единия край на всяка тарталета. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 160 градуса 30 минути.
5. Поднесете солените тарталети топли с филии пресен черен хляб.

Продукти

  • 3 глави лук
  • 1 с.л. масло
  • 24 слайса сурова шунка
  • 12 кубчета замразен спанак
  • 12 яйца
  • сол и черен пипер
  • 1 топка моцарела
  • 1 черен хляб

Свързани рецепти