Начин на приготвяне:

1. За тестото за гофретите затоплете малко прясно мляко и към него добавете маята. Разтопете маслото. В купа разбийте останалото прясно мляко, газиранта вода, бульона и яйцата. Добавете топлото мляко с мая и олиото. Овкусете със сол и черен пипер и добавете брашното малко по малко. Накрая добавете разтопеното масло и половината копър, ситно нарязан.
2. Загрейте гофретника и сипвайте по 1 черпак от сместа за гофрета. Печете до готовност.
3. За салатата обелете и нарежете ябълката на дребни кубчета. Лукът също нарежете на дребно. Сложете нарязаните лук и ябълка в купа, добавете скаридите и сметаната. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте хубаво.
4. Нарежете останалия копър на ситно и го добавете към сметаната. Разбъркайте.
5. Гарнирайте всяка гофрета със салата със скариди и 1 с.л. от сметаната с копър.

Продукти

За тестото:

  • 300 мл прясно мляко
  • 20 г суха мая
  • 150 г масло
  • 150 мл газирана вода
  • 150 мл рибен бульон
  • 5 яйца
  • 300 г брашно
  • 3 с.л. олио
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка копър

За салатата:

  • 1 ябълка
  • 1 глава лук
  • 250 г дребни скариди
  • 20 г заквасена сметана
  • лимонов сок
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка копър
  • 100 г заквасена сметана

Свързани рецепти