Солени гофрети
1. За тестото за гофретите затоплете малко прясно мляко и към него добавете маята. Разтопете маслото. В купа разбийте останалото прясно мляко, газиранта вода, бульона и яйцата. Добавете топлото мляко с мая и олиото. Овкусете със сол и черен пипер и добавете брашното малко по малко. Накрая добавете разтопеното масло и половината копър, ситно нарязан.
2. Загрейте гофретника и сипвайте по 1 черпак от сместа за гофрета. Печете до готовност.
3. За салатата обелете и нарежете ябълката на дребни кубчета. Лукът също нарежете на дребно. Сложете нарязаните лук и ябълка в купа, добавете скаридите и сметаната. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте хубаво.
4. Нарежете останалия копър на ситно и го добавете към сметаната. Разбъркайте.
5. Гарнирайте всяка гофрета със салата със скариди и 1 с.л. от сметаната с копър.

Продукти

  • За тестото:300 мл прясно мляко 20 г суха мая 150 г масло 150 мл газирана вода 150 мл рибен бульон 5 яйца 300 г брашно 3 с.л. олио сол и черен пипер 0.5 връзка копърЗа салатата:1 ябълка 1 глава лук 250 г дребни скариди 20 г заквасена сметана лимонов сок сол и черен пипер0.5 връзка копър 100 г заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички