Солени есенни рулца
1. За палачинките разтопете маслото. В купа смесете яйцата, млякото и брашното. Добавете щипка сол и разтопеното масло. Разбъркайте до хомогенна полутечна смес.
2. Изпържете осем палачинки, като сипвате от сместа в загрят тиган с капка олио.
3. За пълнежа запечете за кратко орехите пекан в сух тиган. След като изстинат, ги нарежете на ситно. Нарежете лука на кръгчета, а чесъна на ситно. Гъбите или нарежете, или накъсайте на лентички.
4. Запържете зеленчуците в тиган с малко зехтин. Овкусете със сол и черън пипер. Щом зеленчуците се свият добавете нарязаните орехи и кубчета кашкавал. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
5. За спаначения сос смелете в блендер омекналия замразен спанак, сметаната и пестото до хомогенност. Ако използвате пресен спанак, предварително го бланширайте или задушете. Може да поднесете соса и топъл, и студен.
6. В единия край на всяка палачинка сложете 2-3 с.л. от пълнежа и я завийте на руло. Поставете в чиния по една или две палачинки на човек и ги полейте със спаначен сос.

Продукти

  • За палачинките:15 г масло 100 г брашно 200 мл прясно мляко 2 яйца щипка солЗа пълнежа:60 г орехи пекан 300 г гъби кладница 3 стръка пресен лук 1 скилидка чесън 1 с.л. зехтин 50 г кашкавалЗа спаначения сос:100 г замразен спанак 50 мл течна сметана 1 с.л. песто сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички