Начин на приготвяне:
1. За палачинките разтопете маслото. В купа смесете яйцата, млякото и брашното. Добавете щипка сол и разтопеното масло. Разбъркайте до хомогенна полутечна смес.
2. Изпържете осем палачинки, като сипвате от сместа в загрят тиган с капка олио.
3. За пълнежа запечете за кратко орехите пекан в сух тиган. След като изстинат, ги нарежете на ситно. Нарежете лука на кръгчета, а чесъна на ситно. Гъбите или нарежете, или накъсайте на лентички.
4. Запържете зеленчуците в тиган с малко зехтин. Овкусете със сол и черън пипер. Щом зеленчуците се свият добавете нарязаните орехи и кубчета кашкавал. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
5. За спаначения сос смелете в блендер омекналия замразен спанак, сметаната и пестото до хомогенност. Ако използвате пресен спанак, предварително го бланширайте или задушете. Може да поднесете соса и топъл, и студен.
6. В единия край на всяка палачинка сложете 2-3 с.л. от пълнежа и я завийте на руло. Поставете в чиния по една или две палачинки на човек и ги полейте със спаначен сос.
2. Изпържете осем палачинки, като сипвате от сместа в загрят тиган с капка олио.
3. За пълнежа запечете за кратко орехите пекан в сух тиган. След като изстинат, ги нарежете на ситно. Нарежете лука на кръгчета, а чесъна на ситно. Гъбите или нарежете, или накъсайте на лентички.
4. Запържете зеленчуците в тиган с малко зехтин. Овкусете със сол и черън пипер. Щом зеленчуците се свият добавете нарязаните орехи и кубчета кашкавал. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
5. За спаначения сос смелете в блендер омекналия замразен спанак, сметаната и пестото до хомогенност. Ако използвате пресен спанак, предварително го бланширайте или задушете. Може да поднесете соса и топъл, и студен.
6. В единия край на всяка палачинка сложете 2-3 с.л. от пълнежа и я завийте на руло. Поставете в чиния по една или две палачинки на човек и ги полейте със спаначен сос.
Продукти
За палачинките:
- 15 г масло
- 100 г брашно
- 200 мл прясно мляко
- 2 яйца
- щипка сол
За пълнежа:
- 60 г орехи пекан
- 300 г гъби кладница
- 3 стръка пресен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. зехтин
- 50 г кашкавал
За спаначения сос:
- 100 г замразен спанак
- 50 мл течна сметана
- 1 с.л. песто
- сол и черен пипер