Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Солени есенни рулца

категория 0/5
1. За палачинките разтопете маслото. В купа смесете яйцата, млякото и брашното. Добавете щипка сол и разтопеното масло. Разбъркайте до хомогенна полутечна смес.
2. Изпържете осем палачинки, като сипвате от сместа в загрят тиган с капка олио.
3. За пълнежа запечете за кратко орехите пекан в сух тиган. След като изстинат, ги нарежете на ситно. Нарежете лука на кръгчета, а чесъна на ситно. Гъбите или нарежете, или накъсайте на лентички.
4. Запържете зеленчуците в тиган с малко зехтин. Овкусете със сол и черън пипер. Щом зеленчуците се свият добавете нарязаните орехи и кубчета кашкавал. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
5. За спаначения сос смелете в блендер омекналия замразен спанак, сметаната и пестото до хомогенност. Ако използвате пресен спанак, предварително го бланширайте или задушете. Може да поднесете соса и топъл, и студен.
6. В единия край на всяка палачинка сложете 2-3 с.л. от пълнежа и я завийте на руло. Поставете в чиния по една или две палачинки на човек и ги полейте със спаначен сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен