Солени чаени хлебчета /скони/
1. В голяма купа сипете брашното, бакпулвера, захарта и солта. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета. Смесете продуктите с ръце.
2. Добавете нарязания на ситно лук, нарязаната на лентички шунка /прошуто, бекон или чоризо/ и фино настъргания пармезан. Добавете сметаната, прясното мляко и яйцето и омесете всичко добре.
3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го притиснете с ръце до образуването на лист с дебелина 3 см. С помощта на ринг или чаша изрежете кръгчета. Подредете хлебчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разбито яйце, ги печете 20 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса.
4. Изстиналите скони разрежете на две, по хоризонтал. напълнете хлебчетата с листа рукола и тънки парченца шунка и ементал.

Продукти

  • 500 г брашно 120 г студено масло 1 с.л. бакпулвер 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 100 г пармска шунка 150 г пармезан 2 с.л. див лук 100 мл течна сметана 100 мл прясно мляко 1 яйце

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички