Солени чаени хлебчета /скони/

Солени чаени хлебчета /скони/

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете брашното, бакпулвера, захарта и солта. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета. Смесете продуктите с ръце.
2. Добавете нарязания на ситно лук, нарязаната на лентички шунка /прошуто, бекон или чоризо/ и фино настъргания пармезан. Добавете сметаната, прясното мляко и яйцето и омесете всичко добре.
3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го притиснете с ръце до образуването на лист с дебелина 3 см. С помощта на ринг или чаша изрежете кръгчета. Подредете хлебчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разбито яйце, ги печете 20 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса.
4. Изстиналите скони разрежете на две, по хоризонтал. напълнете хлебчетата с листа рукола и тънки парченца шунка и ементал.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 120 г студено масло
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 100 г пармска шунка
  • 150 г пармезан
  • 2 с.л. див лук
  • 100 мл течна сметана
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 яйце

Свързани рецепти