Начин на приготвяне:

1. Накиснете солената треска в студена вода за 1 денонощие, като 4 пъти смените водата и. Подсушете я и я нарежете на парчета по 5 см.
2. Покрийте дъното на дълбок тиган със зехтин и пуснете предварително избърсаните със суха кърпа сушени на слънце чушки. Запържете ги за 30 секунди и ги извадете в чиния.
3. Оваляйте всяко парче риба в брашно. Изпържете рибата в мазнината от чушките, от двете страни, до златисто. Извадете рибата в чиния, покрита с кухненска хартия.
4. Обелете и нарежете картофите на едри кубчета. Сварете ги до готовност, около 15-20 минути. Прецедете ги.
5. В чиния подредете парчета риба, варени картофи и сушени чушки. Поръсете с малко сол и нарязан магданоз.

Продукти

  • 500 г солена треска
  • 5 картофа
  • 4 сушени чушки
  • 3 с.л. брашно
  • 200 мл зехтин
  • сол
  • магданоз

Свързани рецепти