Солен кекс с рукола и грюер
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и настърганото сирене. Прибавете куркумата, кърито и сол на вкус.
2. Разбийте яйцата на пяна, налейте млякото и олиото и отново разбийте.
3. Изсипете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте.
4. Накрая сложете нарязаната наедро рукола и граха.
5. Изсипете тестото в намазнена форма, постлана с хартия за печене, и го изпечете за 30-35 минути.
2. Разбийте яйцата на пяна, налейте млякото и олиото и отново разбийте.
3. Изсипете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте.
4. Накрая сложете нарязаната наедро рукола и граха.
5. Изсипете тестото в намазнена форма, постлана с хартия за печене, и го изпечете за 30-35 минути.
Продукти
- 3 яйца 100 мл олио 100 мл прясно мляко 100 г сирене грюер 100 г рукола 100 г замразен грах 1 ч.л. къри на прах 1 ч.л. куркума 0.5 ч.л. бакпулвер сол на вкус 180 г брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пареник
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пиле на лютика
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пицата на Йоли
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Богата лятна паста
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Нумидийско пиле
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Баница с чери домати
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пилешки шишчета със сусам