Сочни пържоли с рататуй

1. За рататуя първо опечете на грил-тиган тиквичката, разрязана наполовина по дължина и патладжанът, нарязан на филийки с дебелина от 1 см. Поставете зеленчуците директно върху грил-тигана, без да ползвате никаква мазнина и ги опечете и от двете им страни.
2. Нарежете лука на полумесеци, а чушките на кубчета. Запържете ги в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете филенцата аншоа и харисата и разбъркайте. Пресовайте скилидките чесън. Добавете и нарязаните на едро печени зеленчуци. Сипете пасираните домати, добавете балсамов оцет и разбъркайте. Оставете рататуя да покъкри. Накрая поръсете с листа босилек.
3. Сложете ориза в тенджера и го залейте с 2 ч.ч. гореща вода. Овкусете със сол, добавете щипка шафран и цяла половинка лимон, захлупете съда и варете ориза 10 минути.
4. Изрежете мазнината по края на телешките пържоли. Поставете ги върху дъска и ги поръсете със сол, черен пипер и червен пипер. Хубаво ги оваляйте в подправките. Поставете в грил-тиган и ги печете до готовност, като на всяка минута ги обръщате.
5. За дресинга за пържолите нарежете магданоза на ситно и го смесете с горчицата, зехтина и лимоновия сок върху дъска. Изпечените пържоли овъргаляйте в дресинга. Нарежете пържолите на ивички.
6. Сипете сварения ориз в съда при рататуй. Поднесете с нарязаните пържоли и купичка с разбъркано кисело мляко.

 
За повече рецепти и информация посетете www.jamieoliver.com

Продукти

  • За рататуй:
  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • 1 глава червен лук
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. хариса
  • 3 филенца аншоа
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. зехтин
  • 700 мл пасирани домати
  • 0.5 връзка босилек
  • сол и черен пипер
  • За пържолите:
  • 2 телешки пържоли
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 шепа магданоз
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 с.л. зехтин
  • 0.5 лимон
  • сок
  • Допълнително:
  • 1 ч.ч. ориз басмати
  • щипка шафран
  • щипка сол
  • 0.5 лимон
  • 200 г кисело мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички