Начин на приготвяне:

1. За плодовите сиропи смесете в тенджерка продуктите и ги варете докато се сгъстят. След това ги оставете да се охладят в хладилник.
2. За ваниловия сироп в тенджерка сложете сметаната, млякото, сърцевината на шушулката ванилия и половината захар. Разбийте жълтъците с другата половина захар. Сипете малко от кипналото мляко. След това прехвърлете сместа при останалото мляко и бъркайте до сгъстяване.
3. Разбийте белтъците на сняг с миксер или кухненски робот. След това добавете на струйка захарта и продължете разбиването. Белтъците трябва да станат много твърди. В тенджера сложете млякото и водата да кипне /температура около 7-80 градуса/. Оформете топки с помощта на лъжица за сладолед, като преди всяка топка я потапяте в хладка вода. Пуснете топките в течността, като подъдржате същата температура. Обръщайте топките от всички страни. Те трябва да се варят по 1 минута от всяка страна.
4. Сложете по три топки в чиния и ги залейте със студени малинов и мангов сос и топъл ванилов сос.

Продукти

За малиновия сироп:

  • 250 г пюре от малини
  • 50 г захар
  • 50 мл бяло вино

За сиропа от манго:

  • 250 г пюре от манго
  • 50 г захар
  • 50 мл бяло вино

За ваниловия сос:

  • 175 мл течна сметана
  • 75 мл прясно мляко
  • 50 г захар
  • 3 жълтъка
  • 1 шушулка ванилия

За снежните топки:

  • 8 белтъка
  • 250 г захар
  • 1 л прясно мляко
  • 1 л вода

Свързани рецепти