Снежни топки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За плодовите сиропи смесете в тенджерка продуктите и ги варете докато се сгъстят. След това ги оставете да се охладят в хладилник.
2. За ваниловия сироп в тенджерка сложете сметаната, млякото, сърцевината на шушулката ванилия и половината захар. Разбийте жълтъците с другата половина захар. Сипете малко от кипналото мляко. След това прехвърлете сместа при останалото мляко и бъркайте до сгъстяване.
3. Разбийте белтъците на сняг с миксер или кухненски робот. След това добавете на струйка захарта и продължете разбиването. Белтъците трябва да станат много твърди. В тенджера сложете млякото и водата да кипне /температура около 7-80 градуса/. Оформете топки с помощта на лъжица за сладолед, като преди всяка топка я потапяте в хладка вода. Пуснете топките в течността, като подъдржате същата температура. Обръщайте топките от всички страни. Те трябва да се варят по 1 минута от всяка страна.
4. Сложете по три топки в чиния и ги залейте със студени малинов и мангов сос и топъл ванилов сос.
2. За ваниловия сироп в тенджерка сложете сметаната, млякото, сърцевината на шушулката ванилия и половината захар. Разбийте жълтъците с другата половина захар. Сипете малко от кипналото мляко. След това прехвърлете сместа при останалото мляко и бъркайте до сгъстяване.
3. Разбийте белтъците на сняг с миксер или кухненски робот. След това добавете на струйка захарта и продължете разбиването. Белтъците трябва да станат много твърди. В тенджера сложете млякото и водата да кипне /температура около 7-80 градуса/. Оформете топки с помощта на лъжица за сладолед, като преди всяка топка я потапяте в хладка вода. Пуснете топките в течността, като подъдржате същата температура. Обръщайте топките от всички страни. Те трябва да се варят по 1 минута от всяка страна.
4. Сложете по три топки в чиния и ги залейте със студени малинов и мангов сос и топъл ванилов сос.
Продукти
- За малиновия сироп:250 г пюре от малини 50 г захар 50 мл бяло виноЗа сиропа от манго:250 г пюре от манго 50 г захар 50 мл бяло виноЗа ваниловия сос:175 мл течна сметана 75 мл прясно мляко 50 г захар 3 жълтъка 1 шушулка ванилияЗа снежните топки:8 белтъка 250 г захар 1 л прясно мляко 1 л вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене