Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Снежни топки

категория 3/5
1. За плодовите сиропи смесете в тенджерка продуктите и ги варете докато се сгъстят. След това ги оставете да се охладят в хладилник.
2. За ваниловия сироп в тенджерка сложете сметаната, млякото, сърцевината на шушулката ванилия и половината захар. Разбийте жълтъците с другата половина захар. Сипете малко от кипналото мляко. След това прехвърлете сместа при останалото мляко и бъркайте до сгъстяване.
3. Разбийте белтъците на сняг с миксер или кухненски робот. След това добавете на струйка захарта и продължете разбиването. Белтъците трябва да станат много твърди. В тенджера сложете млякото и водата да кипне /температура около 7-80 градуса/. Оформете топки с помощта на лъжица за сладолед, като преди всяка топка я потапяте в хладка вода. Пуснете топките в течността, като подъдржате същата температура. Обръщайте топките от всички страни. Те трябва да се варят по 1 минута от всяка страна.
4. Сложете по три топки в чиния и ги залейте със студени малинов и мангов сос и топъл ванилов сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен