Опитайте тази лесна, но много вкусна и ефектна рецепта за датски солени хапки!

Продукти

  • Продукти:
  • 4 см корен хрян
  • 200 г крем-сирене
  • 1 краставица
  • 1 тъмен ръжен хляб
  • За тартара:
  • 300 г сурова сьомга
  • 1 глава лук шалот
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 портокал
  • За гарниране:
  • 100 г дребни холандски скариди (почистени и сварени)
  • 20 г хайвер от сьомга
  • 1 връзка репички
  • ¼ връзка копър
  • ¼ връзка див лук
  • ядливи цветя

Начин на приготвяне:

  • 1. За тартара нарежете на малки кубчета филето сьомга. Обелете и нарежете на много ситно лука и го добавете към рибата. Настържете фино портокалова кора. Полейте със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и поставете в хладилник.
  • 2. Нарежете хляба на филии с дебелина 0.5 см и с помощта на ринг изрежете кръгчета с диаметър 5 см.
  • 3. Отрежете двата края на измита и подсушена краставица. Без да я белите, с помощта на белачка оформете 8 тънки, дълги ленти. Разстелете ги върху плота.
  • 4. Обелете корена хрян и го настържете фино. Смесете го с крем-сиренето и разбъркайте много добре.
  • 5. В единия край на всяка лента от краставица поставете по 1 пълна супена лъжица крем-сирене с хрян и завийте на руло. Слепете краищата на рулото с малко крем-сирене и го изправете.
  • 6. Подредете кръгчетата хляб върху поднос. Върху всяко кръгче поставете руло от краставица с крем-сирене. Всяко рулце гарнирайте с малко тартар от сьомга, малко скариди, зрънца хайвер, нарязани на тънко репички и нарязани на ситно копър и див лук. Украсете с ядливи цветя.

Свързани рецепти

Виж всички