Смокиново клафути
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Сипете брашното и филираните бадеми в блензер или кухненски робот и ги смелете фино.
2. В голяма купа разбийте яйцата със млякото и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете захарта, а след това и брашното със смлените бадеми.
3. Намаслете дъното и стените на керамичен съд. Разрежете всяка смокиня на 8 резена и ги подредете легнали, с вътрешността нагоре на дъното на съда. редете смокините в кръгове отвън навътре. По средата сложете зърната грозде. залейте плодовете с приготвената смес така, че тя да не ги покрива напълно.
4. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. След като минат 30 минути от печенето поръсете филирани бадеми отгоре и печете още половин час.
5. В купичка разбъркайте сметаната с пудрата захар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Изпечения сладкиш поръсете с пудра захар и поднесете с крема.
2. В голяма купа разбийте яйцата със млякото и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете захарта, а след това и брашното със смлените бадеми.
3. Намаслете дъното и стените на керамичен съд. Разрежете всяка смокиня на 8 резена и ги подредете легнали, с вътрешността нагоре на дъното на съда. редете смокините в кръгове отвън навътре. По средата сложете зърната грозде. залейте плодовете с приготвената смес така, че тя да не ги покрива напълно.
4. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. След като минат 30 минути от печенето поръсете филирани бадеми отгоре и печете още половин час.
5. В купичка разбъркайте сметаната с пудрата захар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Изпечения сладкиш поръсете с пудра захар и поднесете с крема.
Продукти
- 75 г брашно 75 г филирани бадеми 1 шушулка ванилия 400 мл прясно мляко 80 г захар 4 яйца 5 големи смокини 1 шепа бяло грозде 50 г филирани бадемиЗа крема:150 г заквасена сметана 2 с.л. пудра захар 0.5 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери