Смокинови бонбони

Смокинови бонбони

Подготовка

3. Накълцайте боровинките на ситно и ги смесете с цветната захар. Направете малки топченца. Украсете бонбоните и поднесете леко охладени.

2. Разрежете смокините на половинки и в средата на всяка сложете по един лешник. С малка лъжичка напълнете плодовете с крема и гарнирайте с малко счукан шам фъстък за зелен цвят. 1. Загрейте сметаната до кипване, махнете я от огъня и сипете в нея шоколада, портокаловата кора и коняка. Бъркайте докато се стопи и получите гладък крем. Оставете крема леко да се охлади.

Продукти

  • 15 големи сушени смокини
  • 30 бр. печени белени лешници
  • 100 г течна сметана
  • 250 г черен шоколад
  • 1 ч.л. настъргана портокалова кора
  • 1 с.л. коняк
  • суров шамфъстък
  • червена захар
  • 1 с.л. сушени червени боровинки

Свързани рецепти