Смокини със зелено сирене
1. Сложете балсамовия оцет с меда на огъня и редуцирайте, докато сместа се сгъсти.
2. Срежете на кръст големи, зрели и твърди смокини без да ги прерязвате напълно до долу. Напълнете ги с парченца сирене и цели орехови ядки. Завийте основата им с ленти прошуто.
3.Загрейте фурната на 200 градуса. Запечете смокините докато се разтопи сиренето. При поднасяне ги полейте с редуциран балсамов оцет.

Продукти

  • 4 смокини 80 г меко зелено сирене 1 шепа орехи 8 слайса прошуто или друга шунка 1 ч.ч. балсамов оцет 1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички