Смокини със зелено сирене
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли

1. Сложете балсамовия оцет с меда на огъня и редуцирайте, докато сместа се сгъсти.
2. Срежете на кръст големи, зрели и твърди смокини без да ги прерязвате напълно до долу. Напълнете ги с парченца сирене и цели орехови ядки. Завийте основата им с ленти прошуто.
3.Загрейте фурната на 200 градуса. Запечете смокините докато се разтопи сиренето. При поднасяне ги полейте с редуциран балсамов оцет.
2. Срежете на кръст големи, зрели и твърди смокини без да ги прерязвате напълно до долу. Напълнете ги с парченца сирене и цели орехови ядки. Завийте основата им с ленти прошуто.
3.Загрейте фурната на 200 градуса. Запечете смокините докато се разтопи сиренето. При поднасяне ги полейте с редуциран балсамов оцет.
Продукти
- 4 смокини 80 г меко зелено сирене 1 шепа орехи 8 слайса прошуто или друга шунка 1 ч.ч. балсамов оцет 1 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци