Смокини със зелено сирене

Смокини със зелено сирене

Начин на приготвяне:

1. Сложете балсамовия оцет с меда на огъня и редуцирайте, докато сместа се сгъсти.
2. Срежете на кръст големи, зрели и твърди смокини без да ги прерязвате напълно до долу. Напълнете ги с парченца сирене и цели орехови ядки. Завийте основата им с ленти прошуто.
3.Загрейте фурната на 200 градуса. Запечете смокините докато се разтопи сиренето. При поднасяне ги полейте с редуциран балсамов оцет.

Продукти

  • 4 смокини
  • 80 г меко зелено сирене
  • 1 шепа орехи
  • 8 слайса прошуто или друга шунка
  • 1 ч.ч. балсамов оцет
  • 1 с.л. мед

Свързани рецепти