Смокини с тофи карамел и крем "Шантили"
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В тиган сипете захарта и го поставете върху котлон. Изчакайте захарта да се разтопи до тъмнозлатист карамел, като от време на време леко разтръсквате тигана.
2. Разрежете смокините на половинки и ги поставете в карамела с разрязаната страна надолу. Гответе 1 минута и дръпнете от котлона. Налейте виното Мадейра и върнете тигана на котлона. Раздвижете смокините за кратко и ги оставете да се готвят на умерен огън, докато сосът се редуцира.
3. В купа сипете добре изстудената течна сметана и добавете пудрата захар, както и остърганата вътрешност на шушулките ванилия. Разбийте до образуването на пухкав крем с връхчета, с помощта на тел.
4. Сервирайте две половинки смокини, полети с гъст сос от Мадейра, гарнирани с 1 с.л. крем "Шантили".
Продукти
- 1/2 ч.ч. захар
- 6 смокини
- 80 мл Мадейра
- 300 мл пълномаслена течна сметана
- 4 с.л. пудра захар
- 1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско