Слепени тиквени сладки
1. В купа смесете брашното, солта, содата, бакпулвера и смлените подправки. Разбъркайте.
2. В голяма купа сипете охладеното пюре от тиква /обелена и нарязана тиква се вари на пара до омекване, след което се намачква или пасира до гладкост/, захарта, олиото, ванилията и яйцата. Разбъркайте с помощта на тел до хомогенност.
3. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте до хомогенност.
3. Постелете две тави с хартия за печене. С помощта на лъжица за сладолед оформетесладки и ги подредете на 2-3 см. една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути. След това оставете сладките да изстинат напълно върху решетка.
4. За крема разбийте с миксер маслото и крема сиренето със стайна температура допухкавост. добавете ваниловия екстракт без да спирате разбиването. Намалете оборотите и добавете предварително пресятата пудра захар лъжица по лъжица. Разбийте до гладък и пухкав крем. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
5. Шприцовайте плътен слой от крема върху  долната страна на 12 тиквени бисквити. Върху всяка поставете по още една бисквита и притиснете леко. Охладете сладките за 30 минути в хладилник преди да ги поднесете.

Продукти

  • 3 ч.ч. брашно 1 ч.л. сол 1 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. бакпулвер 1 с.л. канела 1 с.л. смлян джинджифил 1 с.л. смлян карамфил 1 ч.ч. олио 3 ч.ч. пюре от тиква 2 яйца 1 ч.л. ванилов екстракт 2 ч.ч. кафява захарЗа крема:110 г безсолно масло 3 ч.ч. пудра захар 230 г крема сирене 1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички