Слепени тиквени сладки

Слепени тиквени сладки

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното, солта, содата, бакпулвера и смлените подправки. Разбъркайте.
2. В голяма купа сипете охладеното пюре от тиква /обелена и нарязана тиква се вари на пара до омекване, след което се намачква или пасира до гладкост/, захарта, олиото, ванилията и яйцата. Разбъркайте с помощта на тел до хомогенност.
3. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте до хомогенност.
3. Постелете две тави с хартия за печене. С помощта на лъжица за сладолед оформетесладки и ги подредете на 2-3 см. една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути. След това оставете сладките да изстинат напълно върху решетка.
4. За крема разбийте с миксер маслото и крема сиренето със стайна температура допухкавост. добавете ваниловия екстракт без да спирате разбиването. Намалете оборотите и добавете предварително пресятата пудра захар лъжица по лъжица. Разбийте до гладък и пухкав крем. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
5. Шприцовайте плътен слой от крема върху  долната страна на 12 тиквени бисквити. Върху всяка поставете по още една бисквита и притиснете леко. Охладете сладките за 30 минути в хладилник преди да ги поднесете.

Продукти

  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. канела
  • 1 с.л. смлян джинджифил
  • 1 с.л. смлян карамфил
  • 1 ч.ч. олио
  • 3 ч.ч. пюре от тиква
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 ч.ч. кафява захар

За крема:

  • 110 г безсолно масло
  • 3 ч.ч. пудра захар
  • 230 г крема сирене
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

Свързани рецепти